Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Okresný úrad chce zakročiť voči protestujúcim spred Matovičovho domu. Zbiera aj audiovizuálne materiály
Zdielať na

Okresný úrad chce zakročiť voči protestujúcim spred Matovičovho domu. Zbiera aj audiovizuálne materiály

Archívne video

TRNAVA / Okresný úrad v Trnave vykonáva objasňovanie podozrenia z priestupku, ktorého sa pravdepodobne dopustili 28. novembra v Trnave účastníci protivládneho zhromaždenia. V tom čase platil na Slovensku zákaz zhromažďovania nad šesť osôb, okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti. Podľa odhadu polície sa na ulici, kde býva predseda vlády Igor Matovič, zhromaždilo asi 500 ľudí. Pred dom priniesli drevenú truhlu a pohrebný veniec.

Účastníci protestu sú podozriví z priestupku podľa zákona o civilnej ochrane obyvateľstva, za čo im môže okresný úrad udeliť pokutu do 331 eur, za priestupok v čase mimoriadnej situácie do 1 659 eur. Okresný úrad v Trnave v súčasnosti zhromažďuje audiovizuálne záznamy z tohto podujatia.

Protestujúci koncom novembra v Trnave žiadali odstúpenie Igora Matoviča, rečníci odmietali testovanie na ochorenie COVID-19, ako aj očkovanie proti tomuto ochoreniu. Policajti situáciu monitorovali, k žiadnemu incidentu počas zhromaždenia nedošlo. Medzi účastníkmi zhromaždenia boli aj poslanci Národnej rady SR Marián Kotleba, Miroslav Suja či europoslanec Milan Uhrík, všetci zo strany Kotleba – ĽSNS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy