Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózna lúpež pri Trebišove: Predavačka s nožom v ruke vyhnala zlodeja. Muž utekal kade ľahšie
Zdielať na

Kuriózna lúpež pri Trebišove: Predavačka s nožom v ruke vyhnala zlodeja. Muž utekal kade ľahšie

TREBIŠOV / Poriadna odvaha rozhodne nechýbala 47-ročnej predavačke z obce Kazimír, ktorú v obchode prepadol iba 19-ročný mladík. S nožom v ruke a kuklou na hlave od nej žiadal dvesto eur. Žena sa ho však nezľakla a proti lupičovi sa taktiež zahnala nožom. Takúto reakciu zrejme nečakal a dal sa na útek. Už krátko po čine skončil v rukách policajtov.

Maskovaný muž vošiel do predajne potravín okolo poludnia. S nožom v ruke žiadal od predavačky peniaze. "Tu sedela, pila čaj a on otvoril dvere, že to je prepad a nech dá z pokladne 200 eur," povedala majiteľka predajne Jarmila Vinceová.

Lupič mal predavačku násilím pritiahnuť k pultu a vytiahnuť na ňu nôž. Následne medzi nimi došlo k zápasu. "Sácal ju k pokladni, nech ide a nech mu vyberie peniaze, ale ona nechcela," prezradila Vinceová.

Predavačka lupičovi povedala, aby z predajne odišiel a zároveň hlasno kričala o pomoc. Našťastie, sa jej ho podarilo odplašiť. Po nevydarenej lúpeži sa dal mladík na útek. Dolapiť sa ho podarilo miestnym chlapom v potoku.

"Chlapi hovorili, že ona mala väčšiu odvahu ako oni. Že oni by radšej dali tých 200 eur z pokladne, ako pýtal a nech ide," vyjadrila sa Vinceová. Lupičom bol iba 19-ročný mladík, ktorý pochádza z tej istej obce. Majiteľka predajne ho osobne pozná, a preto ju jeho správanie o to viac prekvapilo.


"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície mužovi vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže," uviedol Jaroslav Ličák, Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ Košice. "Taký dobráčisko chlapec, z takej normálnej rodiny, vlastne nechápem to," povedala Vinceová. "Aj keď mal tento prípad šťastný koniec, pamätajte, že páchateľovi ide predovšetkým o zisk, určite si preto prioritu - uchrániť si vlastný život a zdravie," dodal Ličák

Súvisiace články

Najčítanejšie správy