Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nešťastné otvorenie školy, ktorú navštevujú aj Matovičove dcéry. Deti sa učili len jeden deň
Zdielať na

Nešťastné otvorenie školy, ktorú navštevujú aj Matovičove dcéry. Deti sa učili len jeden deň

STARÁ ĽUBOVŇA/STARÁ POLHORA/TRNAVA / Pre návrat svojich detí do škôl sa v Starej Ľubovni rozhodla polovica rodičov. Niektorí školáci sa testovali ešte aj v utorok a ďalší sa chystajú v stredu. Na súkromnej škole v Trnave, do ktorej chodia aj deti premiéra Igora Matoviča trvala radosť z návratu do školských lavíc iba jeden deň. Druhý stupeń museli opäť zatvoriť.

Niektoré slovenské školy otvorili svoje brány

Po víkendovom pilotnom testovaní sú v Starej Ľubovni otvorené všetky základné školy. Riaditeľke jednej z nich volal v utorok ráno dokonca minister školstva, o čom sa rozprávali, to neprezradila. Ale mala pre neho celkom pozitívne informácie. "Otvárame všetky triedy, je ich 15 a z 301 žiakov nám prišlo do školy 156," povedala Alžbeta Chamilová, riaditeľka ZŠ Komenského v Starej Ľubovni.

Tí, ktorí zostali doma budú so spolužiakmi v spojení online. V utorok ešte upresňovali posledné technické detaily. "Niektorí sa ešte len zobúdzajú, ale verím, že sa to ešte počas tejto hodiny všetko doladí a budeme už super fungovať," skonštatovala Katarína Tomková, učiteľka angličtiny. V bežnom režime je na troch základných školách otvorených dokopy 30 tried. Po víkendovom testovaní ich bude fungovať 26.


Deti z Oravskej Polhory sa tešili na prvé zvonenie po dlhých týždňoch dištančného vyučovania. K obci Mútne od utorka pribudla aj najsevernejšia obec Slovenska Oravská Polhora. Aj tu sa žiaci druhého stupňa učia. "Chcem poďakovať rodičom, ktorí už v priebehu ZRPŠ, ktoré prebiehalo online, sa pýtali, kedy školu otvoríme. Poďakovať sa chcem aj našim učiteľom," povedala Jolana Tarčáková, riaditeľka ZŠ a MŠ Oravská Polhora.

Testovanie v škole prebiehalo v pondelok. "Na testovaní sa nám zúčastnilo 224 žiakov z 263 žiakov, iba jedna žiačka bola pozitívna, zamestnanci všetci negatívni," prezradila Tarčáková.

Školu, do ktorej chodia Matovičove dcéry, opäť zatvorili

No kým jedny školy otvárajú, v Trnave na súkromnej škole, do ktorej chodia aj premiérové dcéry, museli druhý stupeň zatvoriť. Funguje tam iba gymnázium. "Dôvodom sú pozitívni druhostupniarski pedagógovia. Je to dohromady 9 pedagógov, ktorí sú buď pozitívni, alebo sú v karanténe, čo nám nedovoľuje pokračovať vo výučbe, lebo nemá, kto učiť v tých triedach," uviedol Juraj Tichý, manažér trnavskej súkromnej školy BESST.









Súvisiace články

Najčítanejšie správy