Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavčanka záhadne zmizla, keď išla po dcéru do škôlky. Jej smrť je stále obrovskou záhadou
Zdielať na

Bratislavčanka záhadne zmizla, keď išla po dcéru do škôlky. Jej smrť je stále obrovskou záhadou

BRATISLAVA / Ubehlo presne 10 rokov, keď sa Pavlína Hubočanová vybrala po dcéru do materskej školy, ale vyzdvihnúť ju už neprišla. Zmizla na dlhé mesiace, kým jej telo nenašli pohodené za plotom pri trati, o pár kilometrov ďalej od miesta, kde bývala. Jej smrť je do dnešného dňa záhadou.

Telo 33-ročnej Pavlíny našli 20. apríla 2011. Teda takmer pol roka od momentu, kedy ju naposledy videli živú. 10. decembra 2010 v deň, keď zmizla, s ňou bol ako posledný jej druh. Ešte za svetla sa vrátila domov do rodinného domu na Ľudovom námestí v Bratislave. Potom sa už neprihlásil z blízkych nikto iný, kto s ňou v ten deň bol. "Bola úplne v pohode. Ja som potom išiel do zamestnania a predpokladám, že medzi tou desiatou a dvanástou sa muselo niečo stať. Všetky jej veci, doklady, peňaženka boli tu v kabelke," povedal Andrej, v tom čase priateľ Pavlíny.

​Jej rodina a blízki Pavlínu dennodenne hľadali, ale neúspešne. Zo zúfalstva oslovili aj rôznych senzibilov. "Budem tej pani hovoriť veštkyňa. Ona mi po telefóne presne povedala, že kde sa ten únos odohral," prezradila Pavlínina matka Viera. Nádej, že svoju milovanú Pavlínu nájdu, sa začala vytrácať na jar 2011, keď našli pri trati telo v značnom štádiu rozkladu. Telo malo na krku náhrdelník, ktorý nezvestná nosila. Až tretí pokus DNA testov potvrdil, že ide o Pavlínu. Pravdepodobnosť, že by si nebohá pred smrťou v mrazivom decembri sama ľahla v nedostupnom teréne k betónovému plotu vedľa koľajiska a zomrela je nepravdepodobná. Samovraždu vyšetrovanie vylúčilo.


Podľa informácii TV JOJ, niektorí jej blízki mali absolvovať detektor lži. Túto informáciu nám vtedy potvrdila aj Pavlínina matka. "Vo Vami uvedenom prípade nebola vykonaným vyšetrovaním zistená príčina smrti ženy, rovnako nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. "Ak sa teda bavíme o posmrtnom intervale v radoch týždňov až mesiacov, tak dá sa predpokladať, že jednak hnilobné zmeny, jednak zmeny spôsobené činnosťou hmyzu, či zvierat, povedú k takej deštrukcii mäkkých tkanív, že výťažnosť pitvy bude nízka. Bez mäkkých tkanív, ktoré sú rozhodujúce je stanoviť príčinu smrti ťažké až nemožné," skonštatoval súdny znalec Peter Kováč.


"Zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bolo vyšetrovanie dňa 23.04.2020 prerušené," dodal Szeiff.  Aj napriek tomu, že od úmrtia Pavlíny ubehli roky, stále sú ľudia, ktorí by mohli pomôcť s informáciami, ktoré by dopomohli vypátrať páchateľov. Pokiaľ viete o niečom, aj maličkosti, ktoré pomohli, môžete nám poslať anonymný email na krimi@joj.sk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy