Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viceprezidentka polície Maškarová o uniknutom dokumente: Vnímam to veľmi nebezpečne
Zdielať na

Viceprezidentka polície Maškarová o uniknutom dokumente: Vnímam to veľmi nebezpečne

BRATISLAVA / Policajná viceprezidentka Jana Maškarová reaguje na uniknutý dokument, v ktorom sú popísané prepojenia vysokých policajných funkcionárov aj na zadržaných expolicajtov v kauze "Očistec". Dokument mal byť vypracovaný pre ministra vnútra Romana Mikulca a jeho poradcu Jaroslava Spišiaka. Maškarová podala trestné oznámenie a dokument považuje za veľmi nebezpečný.

Aj vy ste spomínaná v dokumente v súvislosti s Takáčovcami. Aká je reakcia na tento dokument?

"Hneď ako som sa dozvedela o tomto dokumente, ktorý teda koluje po médiách, som si ho pozorne prečítala a môžem povedať, že všetky informácie, ktoré tam sú uvedené vo vzťahu k mojej osobe sa nezakladajú na pravde. A práve preto som podala trestné oznámenie"

Ako vnímate, že vás niekto zapája do takého opisu skutočnosti a dôvodí tým, že sa vytvára tento dokument pre potreby ministra vnútra? 

"Vnímam to veľmi nebezpečne, pretože v momentálnej situácii, v ktorej je policajný zbor a kde sú prezentované výsledky nielen národnej kriminálnej agentúry, ale celého policajného zboru, vnímam to ako sústredený akt určitej organizovanej skupiny, ktorá cielene chce takýmito dokumentami, takouto spravodajskou činnosťou, ktorú robia prostredníctvom sociálnych sietí znefunkčniť tento policajný zbor, očierniť čestných policajtov, ktorí pracujú v tomto policajnom zbore. Je to za určitým cieľom."

Nemáte pochybnosti o tom, aj pán Zurian hovoril, že za svojimi ľuďmi stojí, respektíve im absolútne dôveruje, preto ich má na pozíciách, na ktorých ich má. Vy máte to isté stanovisko?

"Čo sa týka tých ľudí, ja niektorých ani nepoznám osobne. Niektorých poznám tým, že som pôsobila v Národnej protizločineckej jednotke, k niektorým osobám sa viem vyjadriť. A doslovne si viem potvrdiť, že skutočnosti, ktoré sú uvedené k niektorým osobám, sú úplne vymyslené. Tie osoby sú vykreslené veľmi nečestne a nepravdivo a myslím si, že keby sme podali žalobu na ochranu osobnosti, tak by sme určite uspeli." 

Máte dôveru k pánovi riaditeľovi NAKA, vy máte dôveru k ministrovi vnútra? 

"Rešpektujem nášho pána ministra, je to môj nadriadený. Je to zase jeho právo informovať sa o svojich podriadených... Tak ako ja sa zaujímam o svojich podriadených, tak sa aj on zaujíma o nás. A viem si predstaviť, že práve tento dokument je pre neho dôležitý, aby sa zaujímal o tých ľudí, či sú dôveryhodní, či uvedené informácie sú pravdivé alebo nepravdivé. Z tohto pohľadu ja to nechcem nejakým spôsobom komentovať. Mňa skôr zaujíma ten fakt, prečo tento dokument, ktorý sa zakladá na nepravdivých informáciách, niekto zverejnil. Aký cieľ tam je, mňa zaujíma toto. Za akým úmyslom, lebo toto bolo za nejakým cieľom. 

Najčítanejšie správy