Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Reportéri TV JOJ boli aj v okresoch, ktoré sa približujú českej krivke. Takto to vyzerá v najkritickejších častiach Slovenska
Zdielať na

Reportéri TV JOJ boli aj v okresoch, ktoré sa približujú českej krivke. Takto to vyzerá v najkritickejších častiach Slovenska

SLOVENSKO / Okresy Čadca, Ružomberok, Bánovce nad Bebravou, Sabinov či Stará Ľubovňa. Počty pozitívne testovaných ľudí v nich stúpajú v posledných dvoch týždňoch tempom, ktoré sa veľmi približuje číslam v Českej republike. Nemocnice sa plnia, navyše im chýba zdravotnícky personál.

Nitrianske Rudno

V Nitrianskom Rudne a okolí zaznamenali hygienici niekoľko veľkých rodinných ohnísk. Záujem o testovanie tu bol veľký. "Na pohrebe bolo šírenie a dostalo sa to k nám do obce," povedal starosta Robert Štrbák. Stovky ľudí z celej doliny skončili v karanténe. Situácia sa postupne zlepšuje a ľudia veria, že bude dobre.

Bojnice


V Bojnickej nemocnici chýbajú zdravotníci a napriek tomu sa rozhodli pomôcť. Priamo v areáli zriedili odberné miesto. "Sme v plnom nasadení, chceme pomôcť ako sa dá," skonštatovala námestníčka pre ošetrovateľstvo nemocnice Bojnice Katarína Svobodová. Prioritne chcú otestovať všetkých pacientov, zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. V nemocnici stále potrebujú najmä sestry a sanitárov. "Sme v napätí ako to dopadne, každý jeden zamestnanec je dôležitý. Zatiaľ to vyzerá sľubne," dodáva Svobodová.

Stará Ľubovňa



V Starej Ľubovni veria , že tentokrát zápas s negatívnymi číslami vyhrajú. No počet nakazených bol okolo poludnia nad jedno percento. A ráno nezačalo najlepšie. "Niektorí členovia odberových tímov, aj zdravotníci a administratívni pracovníci mali pozitívny test," uviedol primátor Ľuboš Tomko. V administratíve pomáha aj staroľubovniansky prednosta. Mesto dostalo do daru 10 000 jednorázových rúšok ako dar od mesta Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy