Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pätnásťročného chlapca, podozrivého z vraždy dôchodcu na Liptove, súd poslal do väzby
Zdielať na

Pätnásťročného chlapca, podozrivého z vraždy dôchodcu na Liptove, súd poslal do väzby

ŽILINA / Na okresnom súde v Žiline rozhodli o väzbe pre 15-ročného chlapca, ktorý údajne zavraždil 82-ročného muža v obci Jamník. Sudca nakoniec rozhodol o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby.

Útly chlapec kráčal po chodbe súdu v sprievode chlapov z krajskej kriminálky. Je totiž obvinený za ten najhorší čin – brutálnu vraždu.

Podľa našich informácií sa tragédia nemusela stať, keby partii štyroch kamarátov vyšiel ich plán. Dohodli sa spolu že okradnú seniora Viliama. Minulú nedeľu preto prišli k nemu pričom traja z nich ho chceli odlákať preč, a štvrtý, teda Max, mal zobrať cennosti z jeho domu. "Sme videli, že sa chlapci rozprávajú, ale ktorý zabil..." opísal miestny obyvateľ.


Lenže pán Viliam trojicu chlapcov poslal preč. A zatiaľ čo oni odišli, Max vošiel dovnútra domu, kde sa udiala vražda. Údajne Max dôchodcovi nožom zasadil až 29 rán. A potom odišiel aj on. Na druhý deň vraj do domu pána Viliama vošiel jeden z jeho troch spomínaných kamarátov a vzal odtiaľ peniaze. Pätnásťročného Maxa dnes sudkyňa poslala do vyšetrovacej väzby.  "Páchateľ ukradol hotovosť vo výške približne 120 eur. Podozrivého mladíka policajti zadržali niekoľko hodín po oznámení brutálneho činu. Vyšetrovateľ spracoval aj podnet na jeho vzatie do väzby," informovala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy