Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Akcia Búrka: NAKA predviedla advokáta spoločnosti Technopol Servis
Zdielať na

Akcia Búrka: NAKA predviedla advokáta spoločnosti Technopol Servis

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra vypočula v piatok advokáta spoločnosti Technopol Servis Radovana Pala. Ide o spoločnosť, ktorú mali násilím prevziať osoby prepojené s Marianom Kočnerom, aby z nej vytunelovali miliónový majetok. Vyšetrovací tím HMLA tak pokračuje vo vyšetrovaní prípadu Búrka, rozsiahlej korupcie trinástich bratislavských sudcov.

O snahe ovládnuť spoločnosť rôznymi zinscenovanými operáciami cez uplácaných sudcov Marianom Kočnerom polícii svedčí už bývalý bratislavský sudca Vladimír Sklenka. Podla Sklenkovho svedectva mu Kočner za manipulované súdne konania ohľadom spoločnosti Technopol Servis vyplatil úplatok minimálne v sume 100 tisíc eur.

"Dôležité je, aby spoločnosť získala späť tie nehnuteľnosti, pretože síce sa podarilo získať späť kontrolu nad Technopol Service, ale stále tá spoločnosť nemá tie nehnuteľnosti," uviedol svedok Radovan Pala. 

Kočnerovi malo ísť podľa polície o vytunelovanie majetku akciovej spoločnosti. Do riadiacich orgánov si mal dosadiť svojich ľudí. NAKA v piatok vypočula partnera advokátskej kancelárie Taylor Wessing Radovana Palu, ktorá v sporoch o Technopol Servis zastupuje skutočných vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka. Práve im mali ukradnúť firmu ľudia okolo Mariana Kočnera.

Keďže v prípade Búrka polícia obvinila aj sudcov, ktorí v tomto prípade mali Kočnerovi pomáhať pri súdnych konaniach, advokát zrejme ozrejmil skutočnosti, o ktorých proti Kočnerovi v súvislosti s prípadom Technopol Servis súvisia. "My sme v tomto konaní uplatnili náhradu škody, pretože sa domnievame, pretože sa domnievame, že práve tou aktivitou Mariana Kočnera k obrovskej škode a nedalo by sa to realizovať bez toho, že by mu aktívne nepomáhali práve ďalší obvinení sudcovia," dodal Pala s tým, že výška škody sa pohybuje na úrovni viac ako 20-24 miliónov eur. 

Kočnerovi pomáhala sudkyňa Repáková. Už 18.6.2020 na výsluchu mala sudkyňa Miriam Repáková vypovedať o tom, ako sa riadila záujmami Mariana Kočnera a rozhodovala v jeho prospech v kauze Technopol Servis. Kočnerovi záležalo na ovládnutí spoločnosti s 20-miliónovým majetkom. NAKA v spoločnosti urobila niekoľko razií. Repáková sa podľa obvinenia s Kočnerom o súdnych konaniach dohovárala aj cez šifrovanú mobilnú aplikáciu Threema. Repáková s políciou spolupracuje a vypovedá proti Kočnerovi.

NAKA zasahovala aj u bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy