Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prišiel vám cez SMS výsledok testu, no žiaden ste neabsolvovali? Toto je odôvodnenie ministerstva
Zdielať na

Prišiel vám cez SMS výsledok testu, no žiaden ste neabsolvovali? Toto je odôvodnenie ministerstva

BRATISLAVA / Na Facebooku kolujú viaceré statusy o tom, ako niekomu prišiel výsledok testu, no na žiadnom teste pritom nebol. Ľudia majú tendenciu o tom špekulovať a spochybňovať kvôli tomu systém testovania. Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti vysvetlilo, prečo k uvedeným chybám dochádza.

"Preverovali sme podobné prípady s Národným centrom zdravotníckych informácií a vysvetlenie pre väčšinu podobných prípadov je jednoduché: ľudia niekedy robia preklepy pri zadávaní svojho telefónneho čísla, preto sa môže stať, že SMS-ka príde na číslo niekoho iného," uvádza rezort na sociálnej sieti Facebook. 

"Ak by vám náhodou prišla SMS-ka s negatívnym výsledkom testu a na teste ste neboli, stačí to jednoducho ignorovať. My sa za chybu ospravedlňujeme, vy môžete byť v kľude," infomrovalo ministerstvo zdravotníctva.

Ak by vám naopak prišla SMS s pozitívnym výsledkom testu a test ste neabsolvovali, bude vás kontaktovať Úrad verejného zdravotníctva. "S ÚVZ si vysvetlíte, že pravdepodobne došlo k chybe pri zadávaní čísla - ÚVZ potom dohľadá osobu, ktorej daný test prislúcha," doplnilo ministerstvo.

"V každom prípade, nie je dôvod vytvárať hneď konšpiračné teórie. Systém rozposiela SMS-ky automaticky, pri vysokom počte testov sa chyby a preklepy stávajú. Mrzí nás to, aj preto sa snažíme podobné situácie objasniť aj týmto spôsobom," dodáva rezort zdravotníctva.

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/posts/693499604852152

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy