Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministerstvo zdravotníctva už hľadá posily. Informovalo o voľných pracovných pozíciách
Zdielať na

Ministerstvo zdravotníctva už hľadá posily. Informovalo o voľných pracovných pozíciách

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ministerstvo zdravotníctva na svojom webe zverejnilo informácie o voľných pracovných pozíciách na mobilných odberových miestach a regionálnych úradoch verejného zdravotníctva v rámci celého Slovenska. Informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Zámerom ministerstva zdravotníctva je posilnenie kapacity zdravotníckych pracovníkov pri odberoch biologického materiálu a zistene vírusového respiračného ochorenia. „Aktuálna epidemiologická situácia nám ukazuje, že odborné posily v zdravotníctve sú potrebné. Preto sme legislatívne rozšírili definíciu zdravotníckeho pracovníka,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Podmienkou je, aby študenti všeobecného lekárstva už mali za sebou štúdium v rozsahu najmenej osem semestrov, študenti ošetrovateľstva a urgentnej zdravotnej starostlivosti najmenej dva semestre.

Študenti však budú vždy pracovať pod dohľadom zdravotníckych pracovníkov, teda lekárov, zdravotníckych záchranárov, sestier alebo praktických sestier. Študent preukáže zdravotníckemu zariadeniu zdravotnú spôsobilosť, bezúhonnosť a absolvovanie požadovanej časti štúdia.

„Úlohou ministerstva zdravotníctva v tomto procese, je však len sprostredkovanie informácií o voľných pracovných miestach. Konkrétne brigádnické dohody budú študenti uzatvárať priamo s jednotlivými MOMkami. K dnešnému dňu hľadajú študentov brigádnikov na výpomoc MOMky v Poprade, Piešťanoch, Skalici a Lučenci. Študenti odboru verejné zdravotníctvo môžu absolvovať predpísanú praktickú výučbu aj na regionálnych úradoch verejného zdravotníctva, v rámci 1 504 hodín praxe, ktorú majú povinnú študent dennej formy bakalárskeho štúdia,“ uviedla hovorkyňa Eliášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy