Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anglická ZOO musela skryť niekoľko papagájov. Návštevníkom vulgárne nadávali
Zdielať na

Anglická ZOO musela skryť niekoľko papagájov. Návštevníkom vulgárne nadávali

Archívna reportáž

Veci skúmajú tanec papagája

LONDÝN / Zoologická záhrada na východe Anglicka skryla päť papagájov pred zrakmi návštevníkov. Papagáje sivé, známi tiež ako žako, totiž ľuďom vulgárne nadávali.

Päticu papagájov získala ZOO v anglickom meste Lincolnshire tento rok v auguste. Najskôr ich umiestnila do karantény, z ktorej ich vystavila pre návštevníkov. Vo vonkajších voliérách ale africkí operenci dlho nevydržali. Ľuďom, ktorí si vtáky prišli prezrieť, totiž nadávali. Správa ZOO sa tak rozhodla papagáje dočasne skryť.

"Papagáje nadávajú, aby vyvolali reakcie či odpoveď," vysvetlil riaditeľ zoo Steve Nichols. Ak sa na ne začnú ľudia udivene pozerať, alebo sa dokonca začnú smiať, povzbudí to vtáky podľa neho k ďalším nadávkam. "Niektorým návštevníkom to pripadalo smiešne, ale cez víkend k nám chodia deti, a tak sme sa rozhodli ich radšej presunúť," povedal Nichols.

Riaditeľ zoo zároveň vyjadril nádej, že sa papagáje v novej skupine, kde teraz budú žiť, naučia iné slová. „Ak však ostatné vtáky naučia nadávky a ja budem mať nakoniec 250 nadávajúcich vtákov, neviem, čo budeme robiť,“ dodal Nichols.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy