Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyšetrovateľ NAKA obvinil advokáta Boľoša, s ktorým si mal Kočner písať
Zdielať na

Vyšetrovateľ NAKA obvinil advokáta Boľoša, s ktorým si mal Kočner písať

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil advokáta Matúša Boľoša z Kočnerovej Threemy. Boľoš si údajne s neprávoplatne odsúdeným Marianom Kočnerom v kauze miliónových zmeniek, vymenil desiatky správ. Rozoberať mali niekoľko svojich pochybných biznisov.

Informáciu, že Boľoš čelí trestnému stíhaniu pre Aktuality.sk  potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol osobe obvinenie v marci tohto roka, a to za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Vzhľadom na stále prebiehajúce vyšetrovanie a z dôvodu, aby nedošlo k prípadnému zmareniu alebo sťaženiu objasňovania a vyšetrenia veci, sa k nej a ani k jej skutkovým okolnostiam bližšie vyjadrovať nebudeme."

Advokát Matúš Boľoš by mal byť obvinený v prípade konkurzu banskobystrickej developerskej spoločnosti, ktorá stavala aj obchodné centrum Europa. Stíhaný mal byť v tomto prípade ako správca konkurznej podstaty. Podľa webu Aktuality.sk mu vyšetrovateľ kladie za vinu, že uzavrel nevýhodnú zmluvu o predaji akcií. Akcie v hodnote viac ako šesť miliónov eur mal predať za 1,4 milióna eur.

Advokát Boľoš mal figurovať aj v kauze zmenky, kedy mu Kočner písal, aj počas pojednávaní v civilnom spore. Matúš Boľoš mal následne tieto odkazy posielať právnikovi Milošovi Novákovi, ktorý zastupoval Pavla Ruska. Kočner pritom na jednej strane žaloval Ruska a na druhej inštruoval jeho právnika cez svojho. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy