Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar bytu v Bratislave: Muža s popáleninami odviezli záchranári
Zdielať na

Požiar bytu v Bratislave: Muža s popáleninami odviezli záchranári

Archívne video

BRATISLAVA / Stačila 1 cigareta na spôsobenie požiaru v ružinovskom paneláku. Na miesto museli včera v podvečerných hodinách doraziť všetky záchranné zložky. Plamene totiž zasiahli aj 75 ročného muža.

Plamene zachvátili byt na druhom poschodí približne o pol siedmej večer v jednom z panelákov na bratislavskej ulici Líščie nivy potom ako starší muž nechal v izbe svoju nedohorenú cigaretu. K 12 poschodovej bytovke vyrazili všetky záchranné zložky. Na mieste zasahovalo 13 hasičov.Požiar sa im podarilo pomerne rýchlo uhasiť, horelo necelú hodinu. "Po uhasení bytu príslušníkmi HaZZ bol z jeho vnútorných priestorov vynesený 75 ročný muž, ktorý utrpel požiarom popáleniny v oblasti nôh," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.



K zraneniu iných osob nedošlo. Podľa zistení TV JOJ mal 75 ročný muž dostať v lete mozgovú mŕtvicu, kvôli ktorej len s ťažkosťami zvládal chodiť. Záchranári museli následne muža previezť do ružinovskej nemocnice.

"Pacient s 20 percentami popáleninami tela bol záchranármi transportovaný na špecializované pracovisko UNB v Bratislave," informoval Andrej Hirjak zo záchrannej služby.Po uhasení dorazil na miesto aj zisťovateľ príčin požiaru, ktorý odhalil, že dôvodom horenia bola cigareta a nedbanlivosť staršieho muža.

"Trestné stíhanie v tejto súvislosti s prihliadnutím na zistené skutočnosti zo strany policajtov začaté nebolo," dodal Szeiff. Výška škody na majetku zatiaľ nebola vyčíslená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy