Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kollár je po návrate z Talianska v karanténe. Pellegrini hovorí o absolútnej nezodpovednosti
Zdielať na

Kollár je po návrate z Talianska v karanténe. Pellegrini hovorí o absolútnej nezodpovednosti

BRATISLAVA / Predseda parlamentu je v karanténe. Dobrovoľnej. Rozhodol sa pre ňu po návrate zo zahraničia. Tento týždeň parlament riadil podpredseda Gábor Grendel, od ktorého si Kollár prevzal žezlo dnes - i keď len na diaľku. Pre pobyt v Taliansku si vyslúžil kritiku od Petra Pellegriniho. Na zodpovednosť však nie len politikov vyzýva aj epidemiologička.

Po pobyte v Taliansku by už mal byť Boris Kollár na Slovensku. Dal sa však do dobrovoľnej karantény aj napriek tomu, že prišiel z krajiny, ktorá nie je označená za "červenú". Epidemiológovia odporúčajú do zahraničia zbytočne necestovať. Kollár vo štvrtok úradoval z domu. Aj správu o tom, že voľba generálneho prokurátora sa začne 9. októbra oznámil písomnou formou.

"Predseda NR SR Boris Kollármal dlhodobo dohodnuté súkromné pracovné stretnutie v krajine, ktorá je v zelenej zóne. Vycestovanie do zelenej zóny zároveň nepovažujeme za rozpor s odporúčaniami vlády, nakoľko predseda dobrovoľne pristúpil k 5-dňovej domácej karanténe," uviedla Michaela Jurcová, hovorkyňa predsedu NR SR Borisa Kollára. "Myslím, že to je absolútne nezodpovedné. Človek, ktorý je druhým najvyšším ústavným činiteľom má ísť príkladom občanom SR a zároveň ho čaká veľká schôdza jesenná," skonštatoval podpredseda NR SR Peter Pellegrini.

Boris Kollár nebol v Taliansku ako predseda NR SR, išlo vraj o súkromné rokovania.  V krajine bol minimálne 5 dní. Vyzerá to tak, že po týždni opäť absolvuje test na Covid-19 potom, čo sa potvrdil pozitívny test u jedného z jeho ochrankárov. "Určite by predstavitelia štátu mali ísť príkladom , čo sa týka nosenia rúšok aj ďalších opatrení," zhodnotila epidemiologička Zuzana Krištúfková. Na teste by sa mal zúčastniť v pondelok. Ak mu stihne prísť negatívny výsledok do začiatku rokovania koaličnej rady, zúčastní sa aj na tom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy