Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitý vodič skončil s autom v plote rodinného domu. Z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Opitý vodič skončil s autom v plote rodinného domu. Z miesta nehody ušiel

Archívne video

BANSKÁ BYSTRICA / Auto im skončilo priamo v obývačke. 29-ročný vodič pod vplyvom alkoholu nezvládol jazdu v okrajovej časti Banskej Bystrice a havaroval. Náraz do domu bol taký silný, že majiteľ spadol na zem zo sedačky. Opitý vodič a jeho spolujazdec sa z miesta nehody pokúsili utiecť. Vodič mal na sebe iba spodné prádlo.

Majiteľ domu sedel v obývačke keď múr oplotenia rodinného domu prerazilo rútiace sa auto. Zdemolovalo celú záhradu a hazadrnú jazdu 29 ročného vodiča ukončil náraz do rodinného domu. Auto skončilo doslova v obývačke. "To bolo ako výbuch, muža odhodilo zo sedačky, našťastie je v poriadku," opísala majiteľka domu.

V aute sedeli dvaja mladí muži. Po nehode chceli utiecť. Spolujazdca chytili susedia a 29 ročného vodiča, iba v spodnom prádle priviedli späť policajti."Prvý ušiel a druhý chcel zdúchnuť, toho muž chytil," dodala suseda.
"Vyšli z auta a tackali sa, našťastie ich sused zadržal," pokračuje majiteľka.

"1,63 promile mu namerali, polícia začala trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutie pomoci," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Posádka auta zrejme oslavovala, na lúke nad rodinnými domami, ich svedkovia videli skoro ráno.

Škody budú zrejme vysoké. Poškodený je plot, záhrada, zdemolovaný múr rodinného domu aj veľká časť obývačky, vrátane poškodeného kúrenia či nábytku.

Neuveriteľná tragédia v predposledný deň prázdnin. O život prišiel iba 16-ročný tínedžer. Ten, za neznámych okolností spadol na cyklotrase pri obci Revúcka Lehota.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy