Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Predpoveď počasia. Deti pôjdu do školy pod dáždnikom a v dlhých rukávoch
Zdielať na

Predpoveď počasia. Deti pôjdu do školy pod dáždnikom a v dlhých rukávoch

BRATISLAVA / Posledný prázdninový deň je slnečný, v západnej polovici bude oblakov ešte pribúdať a tu sa objavia aj prehánky, alebo dážď. Na východe ešte do 30°C, na západe citeľne chladnejšie, iba do 25, na Kysuciach a Orave ani 19°C. 

Utorok, prvý deň septembra, už bude s veľkou oblačnosťou na celom našom území. Bude pršať na mnohých miestach krajiny, výnimočne sa môžu objaviť búrky. Naďalej sa bude ochladzovať. Denná teplota bude od 19 do 23°C, ale na krajnom západe, na severe a na Spiši bude iba od 14 do 19°C. "Bude veterno, na západe postupne severozápadný vietor v nárazoch až do 60-65 km/h. Tento vietor bude ešte umocňovať pocit chladu a sychravosti. Nečudujme sa, od 1. septembra začína pre meteorológov jeseň," pripomína meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Deti pôjdu do školy pod dáždnikom a v dlhých rukávoch. Naďalej bude oblačná až zamračená obloha, miestami bude pršať. Denná teplota sa nebude veľmi meniť, stále bude od 14 do 19 na severe, na juhu od 19 do 23-24°C. Vietor bude naďalej od severozápadu, ale bude slabší, do 25 km/h. "Oblačnosť by sa mala zmenšovať už vo štvrtok, aj zrážky ustanú a začne sa aj otepľovať. Už v piatok by sme pri slnečnej oblohe mali mať maximálnu dennú teplotu od 18 na severe po 26-27°C na juhu," dodáva Jarošová. 

Pozrite sa na časozberné video z bratislavskej búrky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy