Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Víkend bude horúci, no so zrážkami. Zmena v počasí nás čaká začiatkom nového týždňa
Zdielať na

Víkend bude horúci, no so zrážkami. Zmena v počasí nás čaká začiatkom nového týždňa

BRATISLAVA / Už ráno na Slovensku naznačuje, že nás čaká príjemný deň. Ale nebude všade rovnaký. Do strednej Európy sa presúva pomaly zvlnené studené frontálne rozhranie. Prečo ho spomíname? Pretože ono bude v ďalších dňoch ovplyvňovať naše počasie.

Sobota bude polooblačná, v západnej polovici krajiny až oblačná a najmä tu sa môžu vyskytnúť prehánky, prípadne aj búrky, aj intenzívne. Denná teplota dosiahne na hodnotu 28 až 33°C, na severe a krajnom západe bude okolo 26°C. Vietor od juhu do 35 km/h, v nárazoch okolo 50 km/h. Na horách prechodne až víchrica.

Noc na nedeľu bude teplá a prinesie postupne prehánky alebo aj búrky, aj intenzívne. Zrážky budú budiť zo sna najmä obyvateľov západného Slovenska. Do rána sa ochladí na 20 až 15°C. Cez deň v nedeľu bude slnečno, veľmi teplo a lokálne aj dusno. Objavia sa častejšie prehánky a búrky, aj intenzívne. Denná maximálna teplota sa očakáva z dôvodu vrcholiace prílevu veľmi teplého , pôvodom tropického vzduchu k nám na intervale 30 až 35°C, na severe okolo 28°C. Opäť pozor na silnejší vietor!

Studený front sa naplno prejaví v pondelok, keď bude prevládať podľa dnešných materiálov oblačná obloha a miestami budú prehánky, alebo aj búrky , naďalej aj intenzívne. Denná maximálna teplota sa zníži na 19-25°C, na juhu stredného Slovenska a na východe ešte zväčša 25 až 30°C. Ďalšie ochladenie potom príde s novým mesiacom roka. Užite si posledný letný víkend, pre meteorológov sa od 1. septembra začína jeseň.

Počasie pre Vás pripravila Miriam Jarošová, ktorá je nielen dobrou meteorologičkou ale aj bežkyňou. Pozrite si, či v šprinte na chodbe prekonala našu kolegyňu Danicu Klein. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy