Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Migrant, ktorého u nás chytili tvrdí, že Slovensko je jeho vysnívanou krajinou od detstva
Zdielať na

Migrant, ktorého u nás chytili tvrdí, že Slovensko je jeho vysnívanou krajinou od detstva

KALNÁ NAD HRONOM / Pod nápravou kamiónu, ktorý viezol kukuricu sa ukrývali dvaja migranti. Objavili ich pri náhodnej kontrole, policajti v Kalnej nad Hronom. Dvaja mladíci bez dokladov tvrdili, že sú z Maroka a Tunisu. Pre jedného z nich bolo Slovensko vraj vysnívanou krajinou už od detstva.

Migranti vyskočili spod českého kamiónu na parkovisku v Kalnej nad Hronom vo chvíli, keď ho policajti chceli skontrolovať.

"Ja som z Maroka a môj kamarát z Tunisu," hovorí migrant. Obaja muži zvolili odvážny spôsob prepravy, držali sa pod nápravou kamióna. Český vodič, ktorý viezol kukuricu z Maďarska, o ničom netušil. Migranti, boli pod nápravou zhruba hodinu a pol. Kamión od poslednej pauzy až po náhodnú kontrolu prešiel s nimi takmer sto kilometrov.

"Policajti pri kontrole odhalili pod návesom ukrývajúciach sa cudzincov," uviedla hovorkyňa PPZ Denisa Bárdyová. Dvadsaťpäť a 26 roční migranti putovali z domovských krajín cez Turecko. Odtiaľ smerovali do Európy. Povedali, že so sebou mali peniaze na jedlo. Bez dokladov k nám prešli cez 6 krajín.

Dodali, že na cestách sú už 6 týždňov a ich cieľovou destináciou bolo Slovensko. Mladší z dvojice hovoril o tom, že ho láka Bratislava a týmto si splnil sen.

"Keď som bol 10-ročný môj sen bol ísť na Slovensko. Slovenskí ľudia sú dobrí," vysvetlil. Obaja skončili v rukách cudzineckej polície. Pred vypočutím boli ešte otestovaní na Covid 19. Na oddelení následne požiadali o azyl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy