Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V rakúskych Alpách zomrela mladá turistka, chcela sa odfotiť. Záchranári pomáhali aj 64- ročnému Slovákovi
Zdielať na

V rakúskych Alpách zomrela mladá turistka, chcela sa odfotiť. Záchranári pomáhali aj 64- ročnému Slovákovi

Archívna reportáž

VIEDEŇ / Na túre po rakúskych Alpách zahynula mladá žena. V momente, keď pózovala svojmu priateľovi na fotografiu, pošmykla sa a zrútila do hĺbky 150 metrov. Po páde utrpela ťažké poranenia, ktorým na mieste podľahla. Na mieste zasahoval aj vrtuľník. O deň neskôr museli záchranári pomáhať aj 64- ročnému Slovákovi.

Dvadsaťtriročná česká turistka sa vydala v utorok na túru do hôr pri obci St. Nikolai im Sölktal. S 28- ročným partnerom a dvoma psami vyrazila cez jazero Kaltenbachsee smerom k vrcholu Deneck. Na ceste sa žena chcela podľa rakúskych médií odfotografovať. Pri pózovaní sa ale pošmykla na strmej skale a zrútila sa do hĺbky 150 metrov. Ťažkým zraneniam na mieste podľahla, jej telo musel vytiahnuť až policajný vrtuľník. 
Záchranári museli pomáhať v Alpách aj 64- ročnému Slovákovi, ktorý sa zrútil do ľadovcovej trhliny. Muž s ďalšími deviatimi dobre vybavenými športovcami zdolali vrchol Dachsteinu. Pri prestupe sa traja horolezci, ktorí k sebe boli zviazaní lanom, pokúsili preskočiť jednu z trhlín v ľadovci. Prostredný z nich sa ale pošmykol, čím vyviedol z rovnováhy 64- ročného muža so sebou. Ten sa ale zrútil do trhliny. Muž utrpel ťažké zranenia nohy, priatelia s ktorými, kráčal ho z trhliny našťastie vytiahli. Privolaný vrtuľník nemohol kvôli silnému vetru muža vyzdvihnúť, a tak ho odniesli do údolia na nosítkach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy