Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Našli ste za oknom stierača v Humennom takýto lístoček? Zrejme ste sa stali obeťou lístočkového fantóma
Zdielať na

Našli ste za oknom stierača v Humennom takýto lístoček? Zrejme ste sa stali obeťou lístočkového fantóma

HUMENNÉ / V Humennom vyčíňa lístočkový fantóm. Vodičom necháva za stieračmi upomienku a žiada zaplatenia parkovného. Dokonca ich vyzýva, aby sa dostavili na mestskú políciu. Policajti vodičov upozorňujú, aby neplatili. Zrejme ide o nemiestny žart.

Zatiaľ neznáma osoba urobila to, čo doposiaľ nerobia ani mestskí policajti. Vodičom za stieračom nechávala upozornenie. Systém SMS parkovania je v Humennom v prevádzke necelé tri mesiace, preto policajti zatiaľ pokuty nedávali, ale vodičov iba upozorňujú. No niekto sa rozhodol, že od vodičov bude peniaze pýtať aj tak.

"Zatiaľ je to záhada, kto si dal námahu lístočky vytlačiť a dávať vodičom za stierače," povedal náčelník mestskej polície Marián Zub.

Na lístku je uvedený aj formát smsky, ktorú treba za účelom platby odoslať. Ak by to aj niekto urobil, peniaze by neskončili v humenskej mestskej kase. "Nie tam uvedená ŠPZ HE, čo je originál Humenné, ale nejaká iná. Kto sa nad tým zamyslí, tak príde na to, že je to falošné. Ale kto nie, skočí mu na lep tomuto fantómovi. Myslím si, že musia mať o zábavu postarané všetci, hlavne mestskí policajti," uviedol dopravný konzultant Maroš Palesch.

To, či vodič má alebo nemá zaplatené parkovanie, kontrolujú mestskí policajti a pracovníci technických služieb. Robia tak pomocou špeciálnej aplikácie v mobile. Tá je napojená na dispečing mestskej polície. "Týmto by som upozornil srandových občanov, nech sa o takéto žarty radšej nepokúšajú, preže to vnáša chaos," informoval riaditeľ služieb Milan Kuruc.

Policajti vodičov vyzývajú, aby falošné upomienky ignorovali a nenaleteli. Pokuty začnú vyberať od septembra. Pôjde o dopravný priestupok a bude mať všetky úradné náležitosti vrátane pečiatky."Ja si osobne myslím, že si z nás robí srandu," uzavrel Kuruc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy