Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fantóm nitrianskych reštaurácií: Muž vo viacerých prevádzkach hodoval, no odišiel bez zaplatenia
Zdielať na

Fantóm nitrianskych reštaurácií: Muž vo viacerých prevádzkach hodoval, no odišiel bez zaplatenia

NITRA / V reštauráciách v Nitre vyčíňa muž, ktorý sa naje a napije, no platiť sa mu nechce. Zatiaľ tak urobil v štyroch rôznych prevádzkach. Účet si síce vypýta, no povie, že nemá žiadne peniaze.

Muž, prišiel aj do reštaurácie v blízkosti nemocnice asi dve hodiny pred obedom. Občerstvoval sa a sedel tam vyše štyroch hodín. "Sadol si, vypýtal si sedem pív a okolo pol tretej išiel platiť," povedala čašníčka Silvia. Problém však nastal vtedy, keď si vypýtal účet a mal ho zaplatiť.e bude problém, lebo nemá peniaze pri sebe, potom som pozerala, že má v peňaženke platobné karty, ani jedna však nefungovala," vyjadrila sa ďalej Silvia.


Muž prišiel aj do inej reštaurácie okolo 21. hodiny a posadil sa na terasu. "Objednal si niečo na pitie, aperitív a tatársky biftek," povedal čašník Emil. V tomto prípade, keď malo prísť k plateniu odišiel na toaletu. Čašníci však správne vytušili, že zrejme chce odísť len tak, a preto sa vybrali sa za ním. "On hovoril, že kartu si zabudol na parkovisku, tak sme išli s ním k autu, samozrejme žiadne auto nemal na parkovisku," dodal ďalej Emil.


Muž bol aj v ďalšej reštaurácii - v centre Nitry, kam prišiel aj s kamarátom a popíjali spolu alkohol. "On nemá peniaze, robte so mnou, čo chcete ja to nezaplatím," odprezentovala slová muža-neplatiča čašníčka Andrea.

Rovnaký scenár sa stal spolu v štyroch reštauráciách. Je však možné, že bol už aj v iných podnikoch. Nezaplatené účty sa pohybujú od 17 do 42 eur. "Mladý, vysoký pán, chudý, taký okolo 30 rokov," prezradila jedna z čašníčok.


V meste pod Zoborom sa toto deje asi 3 týždne. Prípadmi sa už zaoberá metská polícia. Podľa našich zistení, muž je z obce pri Nitre a všetko je zatiaľ v štádiu riešenia. Dlhy voči podnikom ešte má možnosť vyrovnať. "My si ho predvoláme a v prípade zas nezaplatenia bude to odstúpené," vyjadril sa zástupca náčelníka MP Nitra Pavel Sabo.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy