Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Cez víkend bude poriadne dusno. Meteorológovia varujú pred búrkami
Zdielať na

Cez víkend bude poriadne dusno. Meteorológovia varujú pred búrkami

BRATISLAVA / V sobotu bude na Slovensku poriadne dusné počasie. Spolu s horúcim vzduchom treba očakávať aj búrky. SHMÚ už vydalo výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí pre všetky kraje. Dážď treba očakávať aj v nedeľu.

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie Slovenska, ktorá platí od 10.00 do 20.00 hodiny. Miestami sa na strednom Slovensku na mnohých miestach vyskytnú prehánky a búrky, ktoré môžu byť intenzívne aj s krúpami. S búrkami treba počítať aj v nedeľu. Aj v tento deň platí výstraha prvého stupňa, v Trenčianskom, Žilinskom a Prešovskom kraji až do deviatej večer. 

Najvyššia denná teplota v sobotu vystúpi na 27 až 31 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami bude okolo 25 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 16 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

V nedeľu bude polooblačno až oblačno. V noci a ráno prechodne aj malá oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 19 až 14, v údoliach miestami okolo 12 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na severe ojedinele okolo 23 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy