Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Stupave úraduje záhadná zlodejka. Kým ľudia pracujú v záhrade, ona kradne kabelky a osobné veci
Zdielať na

V Stupave úraduje záhadná zlodejka. Kým ľudia pracujú v záhrade, ona kradne kabelky a osobné veci

STUPAVA / Do troch záhradkárskych osád v Stupave chodí nezvaný hosť. Ide o ženu, ktorú ľudia dokonca aj s lupom odfotili. Kým ju nepoznali, dali jej lieky a jedlo. Neskôr zistili, že ide o ženu, ktorá kradne kabelky a osobné veci v čase, keď ľudia okopávajú zeleninu.

K incidentom dochádza v Stupave v záhradkárskej osade Lintava. Viliam Bott ženu dokonca raz prichytil ako sa ukrýva pod autom majiteľky chaty. "Zbadal som obidve nohy v ležiacej polohe. Hovorím vylez von lebo prehodím psa dovnútra," opisuje stretnutie Viliam. 

Zlodejku vyprevadil von z areálu osady, neskôr sa dozvedel, že ukradla kabelku. "Potom prišli policajti a za dva dni sme išli na políciu vypovedať," pokračuje Bott. 

"Máme tu dokopy tri osady Ovocinár, Lintavy a Zlatú horu. Chodí tu pani, ktorá znepríjemňuje život záhradkárov, okráda ich v čase výkonu práce v záhrade," vraví tajomník výboru záhradkárskej osady Ján Uličný. 

"Rozpletie plot a nečakane vnikne do záhrady a odcudzí im vecí, osobné doklady, peňaženku, bankové karty," pokračuje Uličný. Kým niekoho okradla od iných pýtala jedlo, či vodu. "Že či nemám nejaké lieky, že áno v poriadku, ešte som jej lieky do servítky dala aj vodu som jej dala a potom sa dozviem, že to je tá čo kradne," vraví záhradkárka Božena.

Aby si ľudia dávali na zlodejku pozor, vyvesili jej fotografiu na tabuľu v osade. Okrem toho všetci záhradkári boli o tom informovali prostredníctvom mailu.
"Niektorí už majú signalizačné zariadenia porobené, niektorí sa zamykajú, dávajú sused na suseda pozor," vraví Uličný. Policajná hovorkyňa uviedla, že v danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže. "Polícia vykonáva všetky potrebné úkony s cieľom vec náležite objasniť vrátane pribratia znalcom. Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ nebolo vznesené. Bližšie informácie vzhľadom na štádium trestného konania nie je možné poskytnúť," informovala policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy