Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na východe Slovenska nahlásili Nemca, ktorý šoféroval opitý. Alkohol však nebol jeho jediný problém
Zdielať na

Na východe Slovenska nahlásili Nemca, ktorý šoféroval opitý. Alkohol však nebol jeho jediný problém

UBĽA / Stačil jeden anonymný telefonát a 43-ročný muž z Nemecka skončil v policajnej cele na východe Slovenska. Niekto totiž nahlásil, že podgurážený šoféruje po obci. Policajti však zistili, že alkohol nebol jeho jediný problém.

Riskantnú jazdu vozidla so zahraničným evidenčným číslom ohlásili na polícii anonymne. Podľa informácií TV JOJ sa policajtom podarilo vodiča zastaviť v obci Ubľa neďaleko slovensko – ukrajinskej hranice. Išlo o občana Nemecka. To, že pred jazdou pil sa napokon potvrdilo. "Výsledok dychovej skúšky bol viac ako 1 promile. Obvinený muž bol umiestnený do CPZ," informoval policajný hovorca Igor Pavlik. 

To, že cudzinec šoféroval pod vplyvom alkoholu nebol jeho jediný problém. Policajti zistili, že toto vozidlo, na ktorom jazdil, bolo v pátraní. Obvinený muž si ho požičal z požičovne v Nemecku, no nevrátil ho. Namiesto toho na ňom jazdil po Slovensku.

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie 43 ročnému mužovi z Nemecka za prečin Ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky," dodal Pavlik. 

Policajti odboru kriminálnej polície v Humennom vozidlo zaistili a vyrozumeli príslušné orgány v Nemecku.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy