Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V Medzilaborciach zachvátili plamene panelák. Záchranári museli evakuovať obyvateľov
Zdielať na

V Medzilaborciach zachvátili plamene panelák. Záchranári museli evakuovať obyvateľov

Archívne video

Požiar zachvátil aj domov dôchodcov v Zemianskych Kostoľanoch

MEDZILABORCE / V jednom z panelákov v Medzilaborciach dnes vypukol požiar. Hasiči museli okamžite všetkých obyvateľov evakuovať. Horela kuchyňa aj bytové jadro a obrovský dym z okna stúpal do výšky niekoľkých metrov. V horiacom byte zostal mladý muž, ktorý sa priotrávil.

Obrovský hustý dym sa začal valiť z okna na 4 poschodí. Na mieste museli zasahovať hasiči aj záchranári. Všetkých obyvateľov okamžite evakuovali. Ľudia na nižších poschodiach počuli krik, no netušili, že horí.
"My sme boli na prízemí a ľudia tu kričali ale ja som nevidel hore, že čo tam vlastne je, že horí, horí a manželka potom išla manželka búchať po ostatných bytoch a všetko išlo von," povedal obyvateľ bytovky.


"Hasiči evakuovali celú bytovku. Nakoľko išlo o silné zadymenie, museli sme použiť autonómne dýchacie prístroje," uviedol veliteľ zásahu Lukáš Rim. Mladému mužovi z bytu, kde horelo pomáhali hasiči. Na miesto privolali posádku záchranárov.

"Muž sa nadýchal splodín horenia a mal problémy s dýchaním. Posádka ho po ošetrení transportovala do nemocnice," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie.


Mnohým ľuďom z bytovky sa pri pohľade na stúpajúci dym premietol v hlavách tragický scenár z Prešova.
"Toto je najhoršie, lebo keď začne požiar tak plyn hlavne treba odstaviť. Lebo plyn najviac buchne, voda len ističe vyrazí ale plyn keď buchne tak bytovka dopadne tak ako v Prešove," posťažoval si miestny.

Obyvatelia sa do svojich bytov mohli vrátiť zhruba po troch hodinách. Škody zatiaľ vyčíslené neboli.

Nešťastie sa stalo aj v Medzilaborciach. Len dvojročné bábätko vypadlo z okna. Viac v reportáži:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy