Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia varuje pred zlodejmi na preplnených plážach. Na toto si dajte najväčší pozor
Zdielať na

Polícia varuje pred zlodejmi na preplnených plážach. Na toto si dajte najväčší pozor

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Stačí okamih a zlodeji môžu rekreantom zmeniť dovolenku na nočnú moru. Policajní preventisti sa preto vybrali na preplnené pláže Zemplínskej Šíravy. Hygienici opakujú - aj na pláži, či kúpalisku treba myslieť na dostatočný odstup.

Kriminalita prekvitá aj pri vodných plochách. Rekreanti sa totiž často stávajú obeťami zlodejov. "Mnohí ľudia si myslia, že sa nič nemôže stať, ale stať sa môže každému," upozorňuje preventistka KR PZ Košice Daniela Šemegdová.

Podstatné je nedať zlodejom žiadnu šancu. Ku krádežiam dochádza iba pri cenných a opustených veciach. "Aby nenechávali veci na dekách, peňaženky, aby nenosili veľkú hotovosť na kúpalisko či pláž," vyjadrila sa Šemegdová.


Po prípadnom vyčíňaní zlodejov je potrebné zavolať na číslo 158 a všímať si podozrivé osoby. Z deky, či stanu sa stáva miesto činu a preto tu o dolapení páchateľa rozhodujú detaily.


Policajti pripomínajú rekreantom počas týchto extrémnych horúčav aj akciu "Nezabudni na mňa v aute". Dopravné prostriedky totiž nikdy nemôžu slúžiť ako úkryt pred slnkom. "Pripomíname nielen deti, ale aby nenechávali psíkov a domáce zvieratá," povedala Šemegdová.

V týchto dňoch platí pri bazénoch či kúpaliskách ešte jedna dôležitá zásada. Pre epidémiu koronavírusu treba myslieť na dostatočný odstup a hygienu. "Dostatočný odstup od cudzích ľudí, dezinfekciu rúk a respiračnú hygienu je dôležité dodržiavať aj v exteriéri, nielen v interiéroch. Rovnako aj v exteriéri je dôležité vyhýbať sa miestam s vyššou koncentráciou ľudí – pokiaľ to nie je možné, v záujme účinnej prevencie odporúčame aj vonku nasadiť si na takýchto miestach rúško a zdržiavať sa tam len na nevyhnutný čas," uviedol Marek Eliáš, Úrad verejného zdravotníctva SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy