Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Čistý deň má naspäť akreditáciu, povedal na súde Kočner
Zdielať na

Čistý deň má naspäť akreditáciu, povedal na súde Kočner

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako prišiel Čistý deň o akreditáciu

PEZINOK / Súdny proces s Marianom Kočnerom v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa blíži ku koncu. V piatok sa pred sudcu postavil 22. krát. A počas záverečnej reči uviedol prekvapivý fakt. Údajne má resocializačné zariadenie Čistý deň opäť akreditáciu. Jeho zakladateľka toto Kočnerove tvrdenie pre TV JOJ poprela.

Podľa slov Mariana Kočnera mal sudca zrušiť rozhodnutie exministra sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera a Čistý deň má opäť akreditáciu. "Kočnerove tvrdenie, že Čistý deň má späť akreditáciu sa nezakladá na pravde," uviedla zakladateľka resocializačného centra pre TV JOJ Zuzana Miková Tománeková. 

"Krajský súd v Trnave dňa 26. júna 2020 vyhlásil rozsudok v právnej veci o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorým zrušil akreditáciu udelenú neziskovej organizácii Čistý deň, n.o. Krajský súd napadnuté rozhodnutie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny zo dňa 09. 07. 2018 zrušuje a vec mu vracia na ďalšie konanie. Po doručení písomného vyhotovenia rozsudku a oboznámením sa s ním MPSVR SR zváži, aké právne kroky podnikne," uviedlo v stanovisku ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. 

 Miková Tománeková je jedna z Kočnerových advokátiek. 

Čistý deň poskytoval resocializáciu drogovo závislým mladým ľuďom. V roku 2016 poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová otvorila kauzu sexuálneho zneužívania v tomto zariadení. V marci 2018 prišla nezisková organizácia Čistý deň o akreditáciu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Čistý deň na konci minulého roka nahradilo centrum pre ľudí s Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy