Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Exkluzívne zábery: Srdciari sa dočkali nového centra, otvoria ho už čoskoro
Zdielať na

Exkluzívne zábery: Srdciari sa dočkali nového centra, otvoria ho už čoskoro

BRATISLAVA / Roky plánov, tri roky stavby a výsledkom je nový špičkový pavilón pre tie najťažšie prípady ľudí, ktorým zlyháva srdce. Otvoria ho už na jeseň. 35-miliónová investícia prinesie nielen lepší komfort pre pacientov, ale najmä väčšiu bezpečnosť pri ich operáciách a následnej liečbe. My sme sa na nové centrum boli pozrieť a prinášame vám exkluzívne zábery.

Nový pavilón sa nám rozhodli ukázať najerudovanejší sprievodcovia. Lekári, z ktorých vyslovene sála nadšenie z toho, že sa niekoľkoročný projekt stal naozaj skutočným. Špičková technika a najmodernejšia technika bude zachraňovať pacientov s najťažším zlyhávaním srdca. 

Profesor Hatala je kapacita na srdcové arytmie. Šancu stretnúť sa s ním majú žiaľ státisíce Slovákov, ktorí arytmiou trpia. "Veľkú časť pacientov vieme vyliečiť, nielen zmierniť priebeh ochorenia," vysvetlil Robert Hatala, prednosta Kliniky kardiológie a angiológie NÚSCH. 

Zdravotnú starostlivosť o kardiopacientov poskytoval ústav aj v starej budove, čakacie doby boli ale v horizonte niekoľkých mesiacov, niekedy aj rok. Vďaka novému pavilónu ich však budú vedieť lekári ošetriť viac a komfortnejšie. "Vieme minimálne o 20 až 30% navýšiť naše kapacity," priblížil generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly. 

Nemocnica myslela aj na študentov a nové miesto si tu nájdu aj medici. Pacienti budu v izbách po dvoch, samozrejmosťou sú izby so sociálnym zariadením. "Určite je to našim štandardom a nebudeme pýtať od pacientov za žiaden nadštandard," ubezpečil Msolly. 

Na streche sa dokonca nachádza aj heliport, urýchli sa tak aj transport pacienta. No a zvýšila sa aj kapacita parkovacieho domu. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí nám prezradil, aké sú jeho plány v slovenskom zdravotníctve, ako sa spoznal s manželkou, no a vyjadril sa aj k dlho prepieranej téme - "on a viera". Viac už v Noviny Špeciál: 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy