Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zamestnanci firmy sa do práce dostanú po prekážkovej dráhe, problémom sú peniaze
Zdielať na

Zamestnanci firmy sa do práce dostanú po prekážkovej dráhe, problémom sú peniaze

NITRA / Cesta do práce pre vyše stovku zamestnancov priemyselného parku v Nitre pripomína prekážkovú dráhu. K firmám, v ktorých pracujú, sa dostanú iba tak, že prekonajú hlbokú priekopu a potom prelezú oplotenie. Situáciu by vyriešilo, keby k fabrikám jazdila mestská hromadná doprava. Zistili sme, že problémom sú peniaze.

Zamestnanci niektorých firiem, ktorí cestujú mestskou hromadnou dopravou, prekonávajú prekážky. Z autobusovej zastávky prejdu po ceste, ktorá končí dierou v ceste. "Nemáme ako sa dostať do roboty, nikto nič tu nespraví," hovorí zamesnanec firmy. Nato, aby sa ľudia dostali do práce, musia najskôr prekonať priekopu. Urobili si tu preto improvizovanú lávku.

To však nie je všetko a po zdolaní priekopy musia ľudia ešte preliezť aj zábradlie. Prechod si vylepšili paletami. "Buď by sme tam mali tie palety, teda aj máme alebo preskočiť bez paliet, čo sa ťažko preskakuje bez paliet," pokračuje pracovník firmy. 

Viacerí zamestnanci povedali, že niekoľko ľudí tu aj spadlo. Problém je, keď idú aj za tmy z poobedňajšej smeny. "Už rok takto chodím cez tie palety," hovorí zamestnanec. Problém je v tom, že mestská hromadná doprava nechodí až k týmto firmám aj napriek tomu, že tam je vybudovaná zastávka. Išlo by totiž ročne o 120 tisíc kilometrov navyše.

"MHD do priemyselného parku vychádza 350 tisíc eur ročne a mesto nie je v stave, aby to samá uhradilo," vysvetlil hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek. Zamestnanci by si mali ešte možnosť prechádzať okolo. Pred a po 8-hodinovej smene by to bola poriadna túra.

Mesto chce, aby na dopravu prispievali aj firmy, ako to je v iných mestách, no zatiaľ sa nedohodli. Rokovania s firmami stále prebiehajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy