Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajný exfunkcionár Pavol Vorobjov zostáva v cele. Podľa zistení TV JOJ má jeho vyšetrovací spis v rukách prokurátor
Zdielať na

Policajný exfunkcionár Pavol Vorobjov zostáva v cele. Podľa zistení TV JOJ má jeho vyšetrovací spis v rukách prokurátor

BRATISLAVA / Bývalý šéf finančnej spravodajskej jednotky Národnej kriminálnej agentúry - Pavol Vorobjov ostáva v policajnej cele. Podľa informácií Televízie JOJ z prostredia vyšetrovania už má jeho spis v rukách prokurátor. Čo sa bude diať ďalej, ozrejmí reportér Samuel Migaľ, ktorý celý prípad podrobne sleduje.

Bývalý vysoký policajný funkcionár Pavol Vorobjov strávil v stredu celý deň na Inšpekcii ministerstva vnútra. Potom ako ho v Nitre skoro ráno zadržali policajti, ho po celom dni previezli do cely policajného zaistenia, kde strávil celú noc. Teraz je posun v tom, že Pavol Vorbojov má na krku okrem obvinenia zo zneužitia právomoci verejného činiteľa aj spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby. Súdu by mal prokurátor doručiť návrh v krátkom čase, keďže piatok ráno uplynie 48 hodín od Vorobjovového zadržania. Sudca má na svoje rozhodnutie ďalšiu dvojdňovú lehotu.  

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu takzvanej „lustrácií novinárov“ vypovedal vo stredu niekoľko hodín. V trestnom konaní vedenom pre neoprávnené lustrácie novinárov je 168 poškodených. Z toho je 28 novinárov a 140 iných osôb. "Okrem tohto obvinenia bolo dnes zadržanému doručené aj obvinenie zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi v súvislosti s lustrovaním ďalších osôb, ktoré nie sú súčasťou novinárskej obce, ale ku ktorým bližšie informácie poskytnúť v súčasnosti nie je možné," informovala 24. júna hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese.

​​Obvinený Pavol Vorobjov, ktorý je v súčasnosti postavený mimo službu, do dnešného dňa čelil jednému obvineniu, pre podozrenie zo spáchania rovnakých skutkov (neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi a zneužitie právomoci verejného činiteľa), v súvislosti s lustrovaním nebohého Jána Kuciaka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy