Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Richard Lintner končí na čele Tipsport Ligy. Toto je nový dočasný šéf
Zdielať na

Richard Lintner končí na čele Tipsport Ligy. Toto je nový dočasný šéf

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Richard Lintner už nie je šéfom spoločnosti Pro-Hokeja, ktorá sa ako člen Ligovej rady SZĽH podieľa na riadení najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Organizáciu dočasne povedie Imre Valášek z HC Nové Zámky.

"Na dnešnom stretnutí dozornej rady sme rozhodli o odvolaní riaditeľa Richarda Lintnera. Predchádzali tomu záležitosti, ktoré sme ako členovia dozornej rady od neho vyžadovali a nedostali sme ich v súlade s našimi požiadavkami. Riadne valné zhromaždenie Pro-Hokeja je zvolané na 21. júla, dovtedy bude riadiť Pro-Hokej Imre Valášek," uviedol člen dozornej rady Pro-Hokeja Roman Porubský.

Rozhodnutie štvorice členov dozornej rady Jozefa Mitochu, Milana Čankyho, Róberta Ľuptáka a Porubského v neprospech Lintera bolo jednohlasné. "V utorok pôjdeme za Richardom Lintnerom, aby sme prebrali nejaké veci. Ale hlavný dôvod odvolania je, že kluby nemajú s Pro-Hokejom uzavreté práva na reklamu. Richard to mal na starosti a upozorňovali sme ho na to," vysvetlil Čanky.

Ohľadom Lintnerovho odvolania z pozície šéfa Pro-Hokeja diskutovali kluby už dlhšie. "Kluby sa na tom dohodli už na minulom zasadnutí. Boli sme nespokojní aj v iných veciach. Možno sme ťažšie komunikovali a možno treba skúsiť niečo nové. Kluby s tým boli stotožnené. Richard nejaké veci nechcel počuť a akceptovať, ale pre hokej urobil veľa práce," skonštatoval Ľupták. "My sa s ním chceme rozísť v dobrom, ale chceme viac napredovať. Budeme hľadať nového riaditeľa, po ťažkej situácii po pandémii koronavírusu to nemáme jednoduché," dodal Ľupták. Návrh na nového riaditeľa budú dávať jednotlivé kluby.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy