Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická dopravná nehoda na R1. Auto zostalo zakliesnené pod kamiónom
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda na R1. Auto zostalo zakliesnené pod kamiónom

Archívna reportáž

Pri Budči došlo k nehode počas silných dažďov

TESÁRSKE MLYŇANY / Jazda 31-ročného vodiča na rýchlostnej ceste R1 sa skončila tragicky. S vozidlom zozadu narazil do kamióna z Ukrajiny. Auto zostalo pod návesom a mladý muž nemal šandu. Nehoda sa stala pri Tesárskych Mlyňanoch

"Ja som videl už ako bolo auto pod mnou vzadu. Môžem povedať, že som išiel a on narazil do mňa. V zrkadle som ho nevidel ja som už len cítil zrážku ako narazil. Ja som skúsil či ešte dýcha, ale už nedýchal tak som telefónom zavolal pomoc," uviedol vodič kamiónu.

Nadránom pred 6 hodinou prechádzal 31 ročný vodič po rýchlostnej ceste R1. V rovnom úseku cesty predbiehal osobné auto a potom sa chcel zaradiť. Podľa svedkov z ničoho nič vletel pod náves kamióna. "Ja som videl už ako bolo auto pod mnou vzadu. Môžem povedať, že som išiel a on narazil do mňa," povedal vodič kamiónu. 

Po zrážke osobné vozidlo skončilo pod kamiónom a vodič ho za sebou ťahal ešte desiatky metrov. "V zrkadle som ho nevidel ja som už len cítil zrážku ako narazil," uviedol kamionista.

Kamionista hovoril o tom, že si vôbec nič nevšimol, brzdiť začal až keď zacítil náraz. S kamiónom zastavil a vtedy uvidel auto pod návesom.  V takto zdemolovanom aute nemal vodič žiadnu šancu na prežitie a bol na mieste mŕtvy.
"Ja som skúsil či ešte dýcha, ale už nedýchal tak som telefónom zavolal pomoc," skonštatoval kamionista.


Telo nebohého vodiča dostali von hasiči. Pár sekúnd pred zrážkou auto predbiehalo vozidlo, v ktorom sedel sedel profesionálny vojak. Podľa stôp a aj jeho slov nebohý vodič vbehol pod kamión bez brzdenia. "Tridsaťjeden ročný vodič si pravdepodobne neskor všimol pred sebou idúci nákladiak," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Okolnosti tragickej zrážky polícia vyšetruje.  "Polícia okolnosti tejto nehody vyšetruje ako prečin usmrtenia," dodáva Čuháková.

K vážnej dopravnej nehode došlo aj v Martine. Mladý vodič vychádzal z neďalekého parkoviska a prichádzajúci vlak si nevšimol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy