Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zoltán z Veľkého Medera sa dobíjal do školy, bol pod vplyvom drog
Zdielať na

Zoltán z Veľkého Medera sa dobíjal do školy, bol pod vplyvom drog

VEĽKÝ MEDER / Muža z Veľkého Medera, ktorý za bieleho dňa rozbil okno a chcel sa dostať do budovy základnej školy, spacifikovali policajti. Vo vnútri boli v tom čase vychovávateľky a jeden žiak, dobyvateľ vykrikoval, že im chce pomôcť.

Popoludní krátko pred štvrtou sa chodbami ZŠ vo Veľkom Mederi ozývalo rinčanie skla. Neznámy muž sa snažil dostať do budovy. "Kolegyňa zo školského klubu volala 15:50, že niekto rozbil okno na konci chodby školy, tak som v momente prišla," hovorí riaditeľka ZŠ Komenského vo Veľkom Mederi Mária Estergájošová.

V škole bolo v tom čase už len jedno dieťa, dve vychovávateľky zo školského klubu a upratovačka.

"Jedna kolegyňa kričala im, aby vošli do triedy a druhá kolegyňa hneď volala políciu, veľmi rýchlo, veľmi promptne prišla polícia, aj štátna polícia aj mestská, za niekoľko minút som tu bola aj ja, ale už bol v aute v putách," opísala riaditeľka.

"Hliadka obvodného oddelenia bola na mieste do štyroch minút a pri zamknutých vchodových dverách našli do pása vyzlečeného muža, ktorý búchal na dvere," informuje hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová. Štyridsaťštyriročný muž z Veľkého Medera sa predtým dobíjal do školy rozbitím okna v dvojmetrovej výške.

"Celá som z toho prekvapená, lebo podľa mňa bezcieľne, on nevedel, čo robí a nevedel, že kde sa dostal," myslí si Estergájošová. "Predpokladáme, že bol pod vplyvom nejakej látky," uviedol Kamil Keszegh, asistent primátora Veľkého Medera. 

"On len kričal, že ja vám len pomôžem, nebojte sa, ja vám pomôžem," opísala riaditeľka. 

"Polícia prípad vyšetruje ako výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci," dodáva Linkešová. V škole sú všetky vstupné dvere zamknuté po celý deň. Rodičom a návštevám po zazvonení chodia otvárať s kľúčom. Rozbor krvi potvrdil, že 44-ročný Zoltán konal pod vplyvom alkoholu aj drog. Momentálne čaká v CPZ na rozhodnutie sudcu o vzatí do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy