Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záplavy stále trápia stredné Slovensko. Voda sa do dvorov valila z polí
Zdielať na

Záplavy stále trápia stredné Slovensko. Voda sa do dvorov valila z polí

STREDNÉ SLOVENSKO / Lejaky neustále sužujú ľudí na strednom Slovensku. Po víkendových záplavách vo Zvolenskej Slatine a Vígľaši, prišli ďalšie záplavy - tentokrát v Podzámčoku a Oravciach. Voda sa do dvorov valila z polí.

Ďalšia rušná noc na strednom Slovensku, tentokrát sa nevyspali ľudia z Podzámčoku a Oraviec. Lejak opäť spôsobil ďalšie záplavy a to v banskobystrickom aj zvolenskom okrese.

​Obloha sa zatiahla, hrmelo a silný dážď za pol hodinu spôsobil veľké problémy obyvateľom Podzámčoku, a to v miestach, kde by to nikto nečakal. Do dvorov sa valila voda s blatom z polí.

"Až sa človek trasie, voda je živel," hovorí obyvateľka obce Podzámčok. "Čo môžme robiť, len sa kukať, to bola veľká voda, ľudia priniesli lopaty, ale to sa nedalo nič," dodáva obyvateľ. 

Hasiči ale aj dobrovoľníci pomáhali s čerpaním vody zo zaplavených priestorov, čistili upchaté priepusty. Podobne to vyzeralo aj v Oravciach pri Banskej Bystrici. Túto ulicu podľa domácich zaplavilo za posledné dni už 7-krát. Ľudia sa preto snažili vytvoriť akési provizórne koridory, aby mala voda kadiaľ odtekať a vyhla sa ich domom. Celý večer strávili upratovaním a čistením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy