Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chcel sa podpáliť a skočiť z mosta. Mestskí policajti v Šali zasahovali v poslednom okamihu
Zdielať na

Chcel sa podpáliť a skočiť z mosta. Mestskí policajti v Šali zasahovali v poslednom okamihu

ŠAĽA / Mestskí policajti zo Šale v poslednej chvíli zachránili život 43 ročnému mužovi. Plánoval sa podpáliť a potom skočiť z mosta.

Mestskú políciu na muža upozornili ľudia, ktorí si všimli, že má na moste prichytené lano čo nasvedčovalo tomu, že chce spáchať samovraždu. "Tuto bolo o spodok mal priviazané lano," opísal jeden zo zasahujúcich mestských policajtov Patrik Sládeček.

K mostu, ako prví prišli  dvaja kolegovia. Boli práve v blízkosti a trvalo im to iba pár sekúnd. Keď ich muž zbadal zrejme spanikáril. "Ako sme postáli zaflekovalo vozidlo a slučku si na krk a snažil sa preliezť," uviedol zachraňujúci policajt Patrik Sládeček. 


Hliadka, ktorej prišli na pomoc aj ďalší kolegovia sa muža podarilo zachytiť a stiahnuť z mosta. "Ja som ho zachytil za lano ako som sem preskočil lebo už by som nestihol to lano bolo dlhšie.Vykrikoval prosil, že jeho nebaví život, že on to už ukončí," porozprával Sládeček."Už mal okolo krku slučku som sa mu ju snažil dávať dole," povedal mestský policajt Rudolf Drahoš.


Muž, bol na zasahujúcu hliadku agresívny a jedného z policajtov aj zranil. Napokon sa im ho podarilo spacifikovať.
"Ma poškrabal ale mal som rukavice poškrabal ma aj cez rukavice Bol tam krv tak zisťujeme či nemal žltačku alebo svrab," uviedol Sládeček. 

Po záchrane života 43 ročného Šaľana policajti zacítili benzín. Zistili, že muž sa chcel aj upáliť "Následne sa našiel u neho aj zapaľovač prakticky hovoril chcel sa zapáliť a skočiť cez zábradlie," opísal Drahoš. Namiesto už zakrátko smerovali záchranári a muža previezli do nemocnice na psychiatriu.

Otrasný prípad v Prešove. V čističke odpadových vôd našli pracovníci telo novorodenca. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy