Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade Kočnerovej väzby súd rozhodne v stredu na neverejnom zasadnutí
Zdielať na

V prípade Kočnerovej väzby súd rozhodne v stredu na neverejnom zasadnutí

BRATISLAVA / V stredu, 10. júna, začne Najvyšší súd Slovenskej republiky rozhodovať o podanej žiadosti obžalovaného Mariana Kočnera. Ten chce ísť na slobodu a doteraz nepredložil dôvody, pre ktoré chce dosiahnuť zrušenie väzby.

Marian Kočner je vo väzbe od leta 2018 pre falšovanie miliónových zmeniek. Napriek tomu, že ide o neverejné zasadnutie súdu za účasti prokurátora, na pojednávanie ho zrejme eskorta Zboru väzenskej a justičnej stráže predvedie. 

Kočner žiada senát, aby neverejné konanie bolo za účasti aj obžalovaného. V tomto prípade, hoci Kočnera do väzby pred dvomi rokmi taktiež Najvyšší súd, pôjde o prvé odvolacie konanie najvyššieho súdu. Kočner totiž bude po prvýkrát stáť v odvolacom konaní v postavení už obžalovaného. Ako sa už v závere minulého minulého týždňa vyjadril pre TV JOJ dozorový prokurátor Ján Šanta, prepustenie obžalovaného z výkonu väzby vníma ako nereálne. 

​Marian Kočner je podľa prokuratúry solventnou trestne stíhanou osobou, ktorá disponuje majetkom nezanedbateľnej hodnoty. Aj preto zrejme pri Kočnerovi naďalej pretrvávajú dôvody väzby z obavy úteku a preventívne aj kolúzne dôvody. 

Naďalej je Kočner trestne stíhaný aj pre inú závažnú trestnú ekonomickú činnosť. Marian Kočner čelí aj obžalobe z objednania a financovania vraždy novinára Jána Kuciaka. Vraždu novinára si, podľa dozorového prokurátora ÚŠP GPSR Vladimíra Turana, Kočner objednal u Aleny Zsuzsovej z pomsty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy