Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Liptove zažijete sánkovačku i kúpanie. Vytúžená letná sezóna sa začala
Zdielať na

Na Liptove zažijete sánkovačku i kúpanie. Vytúžená letná sezóna sa začala

LIPTOV / Neverili by ste, ale počas júna to pri otváraní leta v Nízkych Tatrách vyzeralo veľmi zimne. Dokonca sa oplatilo zobrať so sebou aj sane. Pod vrcholmi Tatier to zasa bolo ako z pohľadnice z letných prázdnin. Nechýbalo kúpanie, vodné skútre či letná cyklistika. A aby toho nebolo málo, svoje brány otvoril aj najväčší slovenský akvapark.

Letnú sezónu v Jasnej vítali aj inými ročnými obdobiami, dokonca aj zimou. Obrovskú kopu snehu odložili z predčasne ukončenej zimnej sezóny a radosť z neho mali aj deti. Letná sezóna začala aj pod štítmi Tatier na Liptovskej Mare s teplotami viac ako 20 stupňov. "Rozhrnutím snežnej kopy v decembri, urýchlime otvorenie lyžiarskeho strediska v Jasnej,"  uviedla brand manažérka Jasnej Janka Kňavová.


Napriek tomu, že počasie je ešte premenlivé, do Tatier prišli oddychovať ľudia takmer z celého Slovenska.
"Sme prišli z Piešťan a je tu skoro tak teplo ako u nás," povedal jeden z turistov. "Prišli sme z Banskej Bystrice, užívame si vodu a vodný skúter," dodal návštevník.

Ak by vám voda v Liptovskej Mare bola príliš studená, môžete sa okúpať v termálnych prameňoch."Sme veľmi radi, že po 83 dňoch sme mohli otvoriť," skonštatovala brand manažérka vodných parkov Tatralandia Ivana Gežíková.

"Dnes sme oficiálne odštartovali letnú sezónu na Liptove, bolo to v štýle e-bike. Lebo na e-biku sa dajú spoznávať množstvo atrakcii, ktoré lemujú stovky kilometrov cyklotrás,"  povedala PR manažérka OOCR Liptov Katarína Šaráfinová.

Liptov je zas o čosi lákavejší. Pribudol tam takmer kilometrový úsek úzko-rozchodnej Považskej lesnej železničky, ktorej pôvodná trasa bola z Liptovskej Tepličky až do Liptovského Hrádku. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy