Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V uliciach na Záhorí sa ľudia boja o svoj majetok. Zlodeji vyčíňali na rovnakom mieste viackrát
Zdielať na

V uliciach na Záhorí sa ľudia boja o svoj majetok. Zlodeji vyčíňali na rovnakom mieste viackrát

ZÁHORIE / V niektorých obciach na Záhorí sa ľudia boja o svoj majetok. Niektorých sa pokúsili vykradnúť viackrát. V dvoch obciach evidujú až takmer 20 trestných činov. Zlodeji kradli všetko, čo sa dalo rýchlo speňažiť.

V niekoľkých častiach Kostolišťa sa zlodeji vlámali o niekoľkých novostavieb. Ako povedal starosta zlodeji využívali to, že je tam veľký pohyb ľudí, ktorí pracujú na stavbe a navzájom sa nepoznajú."Väčšinou sa jednalo o nejaké náradie pracovné niektoré dosť hodnotné, pretože tam boli stavebné firmy, ktoré tam mali značkovejšia a samozrejme aj drahšie náradie," povedal starosta Hubert Danihel.

Vytypovali si domy, ktoré boli na konci ulice, kde nebol pracovný ruch. Tam mu poškodili okno, a potom išli cez balkónové dvere, tak že všetko náradie, čo tam mal mu ukradli a zavolali policajtom. Zlodeji ukradnuté náradie ukryli v lese."Chceli vykradnúť aj druhého suseda, ten ich vyrušil," skonštatovala suseda poškodeného.


Aj v obci Veľké Leváre úradovali dlhoprstí."Všetko zlato ukradli a mojemu vzduchovku, a dobrú vzduchovku s ďalekohľadom. Celková škoda do dvetisíc eur," uviedla jedna z poškodených. Zlodeji po dedine rabovali ďalej, a niektorých chceli okradnúť aj po druhýkrát."Potom prišli ešte raz a to prišli aj k susedom, k nám sa už nedostali," opísala miestna obyvateľka. Podľa písomného stanoviska od hovorkyne policajti zaznamenali celkom 17 trestných činov 5 v obci Kostolište, 12 trestných činov v obci Veľké Leváre. Policajti doposiaľ objasnili 4 prípady krádeží a 1 prípad porušovania domovej slobody.

Nedávno otvorili a už museli riešiť prvé problémy. Do baru "vošiel" zákazník autom. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy