Skoro jasno
15°
Bratislava
Cez víkend si na prechádzku pribalte aj dáždnik. Takéto počasie nás čaká cez víkend
Zdielať na

Cez víkend si na prechádzku pribalte aj dáždnik. Takéto počasie nás čaká cez víkend

BRATISLAVA / Pracovný týždeň u nás končil zamračenou oblohou, vlhkým počasím, častými prehánkami, ale aj trvalými zrážkami a teplotami nad 20°C. Počasie u nás ovplyvňoval a aj ovplyvňovať bude zvlnené studené frontálne rozhranie súvisiace s tlakovou nížou nad juhom Škandinávie. Aké počasie nás čaká cez víkend?

Do rána sa teplote veľmi nebude chcieť klesať, bude to teplota od 16 do 12°C, na severe a aj na západe však môže byť chladnejšie, od 12 do 7°C. Cez deň bude polooblačno až oblačno a opäť sa musí počítať so zrážkami, najmä vo východnej časti krajiny. Bude teplo, lokálne aj dusno. Denná teplota bude od 22 do 27°C. Vietor od juhu do 20-25 km/h.

"Nedeľa bude v znamení prúdenia vlhkého a teplého vzduchu od juhu až juhozápadu k nám pred ďalším zvlneným studeným frontom, ktorý sa bude pomaly blížiť k nášmu územiu. Znamená to, že sa na mnohých miestach objavia prehánky, miestami aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne a s krúpami," informovala meteorologička Najlepšieho počasia TV JOJ Miriam Jarošová. Denná teplota bude od 22 do 28, na severe miestami okolo 22°C. Vietor bude slabý, ale pri búrkach zosilnie.


V pondelok bude zamračený, s dažďom, prehánkami, alebo aj búrkami a ochladí sa na 20 až 24, na severe miestami okolo 18°C. Ďalšie dni budú aj naďalej oblačnejšie a vlhkejšie, často sa budú objavovať prehánky, búrky. Denná teplota sa bude pohybovať od 20 °c na severe po 25-26°C na juhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy