Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hotely v našich veľhorách už fungujú takmer bez obmedzení. Toto všetko si môžete znova vychutnať
Zdielať na

Hotely v našich veľhorách už fungujú takmer bez obmedzení. Toto všetko si môžete znova vychutnať

VYSOKÉ TATRY / Už aj v našich veľhorách všetko funguje takmer bez obmedzení a ubytovacie zariadenia prijímajú kopec rezervácií. Na Lomnickom štíte je však chladno a sneh a pritom sa blíži letná turistická sezóna. V nižších polohách je naopak veľmi príjemne.

Lomnický štít je aj v týchto dňoch zasypaný neuveriteľným množstvom snehu a ľadu. Hoci 1. júna začalo meteorologické leto, turisti si z tých najvyšších častí Tatier odnášajú zimné zábery. Na Lomničák si v utorok urobili po koronakríze výlet mnohí, ale pani Anna je naozaj neobyčajnou turistkou. Po takejto turistike túžila 62 rokov. Hore sa snažila dostať 18-krát a ani raz sa jej to nepodarilo. V stredu bol pre ňu výnimočný deň.

"Mám 80 rokov a dcéra mi také niečo dopriala. Som si to uctila so slzami v očiach," povedala Anna, turistka z Banskej Bystrice. Turisti nám prezradili aj to, že ich celkom teší, že v hoteloch už funguje wellness, ktorý využijú predovšetkým po návrate z Lomničáku.

Takmer 10 týždňov nemohli vstúpiť hoteloví hostia ani do wellness v Tatranskej Lomnici. "Nech si hostia vezmú plavky, osušky. Nech strpia malé obmedzenia a bude to fajn," vyjadril sa riaditeľ hotela v Tatranskej Lomnici Jaroslav Jedlička. Aké sú presné pravidlá, tak na to dostali manuál, všetko je vydezinfikované a pripravené pre ľudí. Kým doposiaľ bolo hotelových hostí pomenej, po stredajšom ďalšom uvoľnení opatrení to už vyzeralo o čosi optimistickejšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy