Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marian Kočner žiada o prepustenie z väzby
Zdielať na

Marian Kočner žiada o prepustenie z väzby

V pondelok pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

BRATISLAVA / Marian Kočner žiada o prepustenie z väzby. Najvyšší súd Slovenskej republiky bude o jeho žiadosti rozhodovať 10. júna 2020. Dôvody, ktorými sa obžalovaný domáha zrušenia väzobného stíhania, zisťujeme.

Marian Kočner obžalovaný z objednávky vraždy Jána Kuciaka žiada o prepustenie z väzby. Obhajcovia už zaslali žiadosť Najvyššiemu súdu, ktorý o nej rozhodne na budúci týždeň v stredu. Kočnera do väzby dostal prokurátor Úradu špeciálnej prokurátory Ján Šanta, ktorý dozoruje stíhanie Kočnera a Pavla Ruska pre falšovanie takzvaných televíznych zmeniek.

Justičné orgány mu udelili najprísnejšie väzobné obmedzenie. Pre dôvodné obavy že by pokračoval v páchaní trestnej činnosti, pre možné ovplyvňovanie svedkov, ale aj pre obavy z úteku a vyhýbaniu sa trestnému stíhaniu. Obhajcovia dlho o jeho prepustenie z väzby nežiadali, urobili tak až teraz. Dôvody chcú uviesť až priamo na súdnom konaní. Kočner je vo väzbe už takmer dva roky. Dozorový prokurátor pre Televíziu JOJ uviedol, že pre obavy z úteku Kočnera do zahraničia je jeho prepustenie na slobodu veľmi nepravdepodobné.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy