Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
S takmer tri promile si sadol za volant a nabúral. Opitého colníka jazda pod vplyvom vyjde draho
Zdielať na

S takmer tri promile si sadol za volant a nabúral. Opitého colníka jazda pod vplyvom vyjde draho

MICHALOVCE / Za jazdu pod vplyvom alkoholu skončil v cele policajného zaistenia. Po nehode, ktorú spôsobil v Michalovciach nafúkal takmer tri promile. Za volantom navyše sedel colník, ktorý pracuje na hranici vo Vyšnom Nemeckom. O prácu teraz pravdepodobne príde.

Vodič havaroval asi sto metrov od miesta svojho bydliska. Pravdepodobne nezvládol prejazd ostrou zákrutou. "Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky," povedala policajná  hovorkyňa Lenka  Ivanová.

34 ročný colník vyletel s autom na trávu, kde nabúral do betónu. Odtiaľ ho odhodilo a zastavil ho až náraz do stromu. Dychová skúška odhalila, že za volant si sadol poriadne potúžený alkoholom.  "Policajti muža podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, a to 1,36 mg/l alkoholu v dychu , čo je v prepočte 2,83 promile," uvádza polícia. 


Z nehody tak putoval rovno do cely policajného zaistenia. Prípadom sa už zaoberá úrad inšpekčnej služby.
"Vzhľadom na aktuálnosť prípadu nie je v súčasnosti možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Hneď ako to bude možné, budeme vo veci bližšie informovať," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Petra  Friese.


Vodič havarovaného auta pracuje ako colník na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom. Pre alkohol za volantom zrejme o prácu príde a pravdepodobne sa nevyhne ani obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Prípad sa stal v čase osobného voľna príslušníka. Takéto konanie v rámci finančnej správy v žiadnom prípade neakceptujeme," konštatuje hovorkyňa colného  úradu  v Michalovciach Klára  Baloghová.

Rútil sa v protismere a autá sa mu vyhýbali v poslednej chvíli. Na rušnom ťahu spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy