Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krásne gesto od nadácie J&T: Onkologickému ústavu v Bratislave darovala množstvo zdravotníckych pomôcok
Zdielať na

Krásne gesto od nadácie J&T: Onkologickému ústavu v Bratislave darovala množstvo zdravotníckych pomôcok

BRATISLAVA / Je síce piatok, no pre pracovníkov Onkologického ústavu svätej Alžbety v Bratislave to bol malý sviatok. Od nadácie J&T dostali balíky s ochrannými pomôckami. Pandémia je síce na ústupe, no pre zdravotníkov je dôležité mať dostatok ochranných prostriedkov aj na nasledujúce mesiace.

Do onkologického ústavu Sv. Alžbety putovali ochranné zdravotnícke pomôcky. "Dnes sme priniesli respirátory, ochranné okuliare, ochranné obleky ako aj ochranné rukavice," povedala Miroslava Šemberová z nadácie J&T.


Zamestnanci ústavu často nosia jednorazové rúška, no pri niektorých vyšetreniach a pacientoch je nevyhnutná aj vyššia ochrana. "Nakoľko keby u onkologického pacienta vzniklo ochorenie Covid-19, tak by malo ťažší priebeh. Na druhej strane je tu veľmi dôležitá správna diagnostika, lebo onkologickí pacienti majú veľmi často teploty, rôzne iné respiračné príznaky," vysvetlila vedúca pracovníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Iveta Michalková.


Nemocnica dúfa, že obdobie kedy boli ochranné pomôcky nedostatkovým tovarom má už za sebou. "Musíme byť pripravení, lebo nevieme. Pravdepodobne sa budeme musieť naučiť s tým koronavírusom žiť a uvidíme, čo nám prinesie ďalšia situácia v zmysle jesenných, zimných mesiacov," dodala Michalková. "S darmi sme dnes boli v Univerzitnej nemocnici v Bratislave, bol to Národný onkologický ústav, Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta a ešte sa chystáme do vybraných domov seniorov," povedala Šemberová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy