Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takmer všetci klienti DSS v Martine boli infikovaní. Výsledky posledných testov sú konečne dôvodom na radosť
Zdielať na

Takmer všetci klienti DSS v Martine boli infikovaní. Výsledky posledných testov sú konečne dôvodom na radosť

MARTIN / Dobrá správa prišla v pondelok predpoludním zo súkromného centra pre seniorov v Martine, kde v polovici apríla prepukla nákaza. Takmer všetci klienti boli infikovaní, štyria zomreli a infikovaných bolo aj 11 zamestnancov. Výsledky posledných testov sú konečne dôvodom na radosť.

"Dnes už môžeme povedať, že všetkých zamestnancov máme negatívnych a môžu konečne navštevovať svoje rodiny," potvrdil túto radostnú novinu prednosta MsÚ Marcel Maťovčík. 

Zamestnanci už nemusia prespávať v internáte a domov k najbližším už môže ísť aj riaditeľka. "Tie pocity, to sa nedá ani opísať, tie výsledky sú úžasné, máme celý negatívny personál a už iba u troch klientov bude treba zopakovať test," povedala riaditeľka Domu Sv. Martina Eva Hromková. 

Traja klienti, ktorí majú ešte stále pozitívne testy na Covid-19, sú v jednej izbe. V zariadení naďalej platia prísne hygienické pravidlá. "Ku týmto klientom pristupujeme tak ako na začiatku," uviedla Eva Hromková. 

K seniorom do izby chodia v ochranných oblekoch, na rukách majú rukavice, na tvári respirátory, okuliare aj ochranné štíty.

Po 33 dňoch v karanténe si riaditeľka zariadenia konečne mohla vyzliecť ochranný overal. "Ja tým, že teraz fyzicky nerobím s tými klientmi, tak dnes som si dovolila bez toho," dodala. 

Cez víkend klientov opäť otestujú, všetci veria, že tentokrát už budú všetky výsledky negatívne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy