Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nedeľa prinesie zmeny v počasí. Na toto upozorňuje známa meteorologička
Zdielať na

Nedeľa prinesie zmeny v počasí. Na toto upozorňuje známa meteorologička

BRATISLAVA / Nedeľa prinesie viac oblakov a objavia sa aj zrážky. Už v noci začne oblakov pribúdať a bude ojedinele pršať v podobe prehánok alebo občasného dažďa. Cez deň bude prevažovať veľa oblakov na oblohe, dokonca môže byť prechodne až zamračené a miestami sa objaví občasný dážď a prehánky.

Zrána sa objaví lokálne hmla. Denná teplota bude v intervale od 15 do 21°C. Vietor od severozápadu do 20-25 km/h.

Začiatok budúceho týždňa sa javí ako tá teplejšia časť týždňa. Aj v pondelok a aj v utorok bude málo oblakov, lokálne môže byť zväčšená oblačnosť s ojedinelými prehánkami. "Pondelok ráno, pozor, opäť na prízemný mráz v nížinách! Cez deň sa bude teplota hýbať od 16-19°C na severe po 24-26°C na juhu, pričom teplejší deň bude utorok," prezradila meteorologička Miriam Jarošová.


Ako Jarošová ďalej informovala, na Sicílii, či na ostrovoch Grécka je až mimoriadne horúco. Na Sicílii sú lokality, kde podľa operatívnych údajov mali v sobotu popoludní až 40°C. "Tento extra teplý vzduch sa k nám nedostane, v druhej polovici týždňa sa k nám dostane zase vlhkejší vzduch a bude nielen viac oblakov, ale častejšie sa objavia aj zrážky. A tie nám treba, deficit zrážok na Slovensku je stále vysoký," zhodnotila Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy