Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obchodovanie s ľuďmi v Trnavskom kraji: Obvinený mal páchať na mužoch tieto nechutné zverstvá
Zdielať na

Obchodovanie s ľuďmi v Trnavskom kraji: Obvinený mal páchať na mužoch tieto nechutné zverstvá

TRNAVSKÝ KRAJ / 28-ročný muž v putách príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Takto sa skončila policajná akcia v Trnavskom kraji v súvislosti s obchodovaním s ľuďmi. Obvinený mal ešte vlani zlákať na prácu troch mužov, ktorí mu museli odovzdávať zarobené peniaze.

Obvinený mal zlákať mužov z Trebišovského okresu vo veku 17 až 20 rokov. Sľúbil im dobre platenú prácu v Trnave. Potom ako dotyčných odviezol a ubytoval, ich načierno zamestnal na rôznych stavebných prácach v Trnave a okolí.

​Zarobené peniaze mu však museli okamžite odovzdať. K tomu ich mal násilím a so zbraňou v ruke nútiť kradnúť. Celý čas mal poškodených biť, dokonca aj s elektrickým káblom, v prípade, že by neposlúchli jeho príkazy. Ako keby toho nebolo málo, ich obvinený prinútil zabiť koňa a nútil ich jesť jeho mäso aj napriek tomu, že to odmietali. Taktiež ich nútil vyberať staré oblečenie z kontajnerov, ktoré mu mali nosiť.

Počas celej doby ich nútil brať lieky s opiátmi, aby sa nebránili a neopustili miesto, kde ich držal. V nehygienických podmienkach museli jesť zvyšky jedla z kontajnerov, pričom aj z toho mála im bral pre svojich psov. Obvinený muž z okresu Trebišov je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12 ročný trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy