Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najvyšší súd rozhodol: Kajetán Kičura bude definitívne stíhaný väzobne
Zdielať na

Najvyšší súd rozhodol: Kajetán Kičura bude definitívne stíhaný väzobne

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura bude stíhaný väzobne. Rozhodnutie odklepol senát Najvyššieho súdu SR, ktorý zamietol sťažnosť obvineného voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu ako nedôvodnú.

Senát Najvyššieho súdu na pondelkovom neverejnom zasadnutí zamietol, ako nedôvodnú sťažnosť obvineného Kajetána Kičuru, ktorý je trestne stíhaný pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti.  "Senát Najvyššieho súdu dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby, v tomto štádiu konania, sú dané," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Kičura bol ešte donedávna predsedom SŠHR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. 

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla v utorok 21. apríla obvinenia voči Kičurovi za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Vzhľadom na to, že Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s väzbou Ústavný súd SR v Košiciach. Ten v stredu 22. apríla dal súhlas na jeho vzatie do väzby a následne Úrad špeciálnej prokuratúry SR doručil sudcovi pre prípravné konanie ŠTS Banská Bystrica návrh na vzatie obvineného do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy