Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sporná rekonštrukcia štvorprúdovky v Prešove: Pribudli ďalšie sťažnosti
Zdielať na

Sporná rekonštrukcia štvorprúdovky v Prešove: Pribudli ďalšie sťažnosti

PREŠOV / Ďalšie sťažnosti a ďalších nespokojných ľudí má na svedomí rekonštrukcia štvorprúdovky v Prešove. Po podnikateľoch, ktorí sa sťažovali na to, že sa o obmedzeniach dozvedeli na poslednú chvíľu, sa k nespokojným pridali aj obyvatelia blízkej obytnej zóny. Do ich ulice medzi domy totiž presmerovali kamióny.

​Obyvatelia Družstevnej ulice v Prešove sú nahnevaní. Pred rokmi bojovali proti kamiónom, ktoré prechádzali obytnou štvrťou pomedzi domy. Záťaž ťažkej dopravy bolo vidieť nielen na stave cesty, ale aj na ich domoch. Mnohé boli popraskané. 

Keď sa im podarilo vybojovať, aby v ich priemyselnej časti bola vybudovaná nová cesta, ich ulicu na konci uzavreli. Obytnú časť od priemyselnej oddeľovali stĺpiky, teraz však po ceste jazdia kamióny.

V priemyselnom areáli tvrdia, že už tých kamiónov nie je ani z ďaleka toľko, ako tomu bolo pred rokmi. Podľa Slovenskej správy ciest, ktorá si rekonštrukciu objednala, stavebné práce podľa ich stanoviska boli začaté až po odsúhlasení projektu dočasného značenia a po vydaní povolenia na vykonanie čiastočnej uzávierky.

Miestni chápu potrebu rekonštrukcie cesty, nepáči sa im však, že im o obmedzeniach nikto nepovedal. Tiež sa boja, že ak sa o odstránení stĺpikov na ich ulici dozvedia ostatní vodiči, budú cestu využívať, aby aspoň na krátko obišli siahodlhé kolóny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy