Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Šteniatko ukryli do igelitovej tašky a zamkli v skrinke. Zviera si zachránilo život kňučaním
Zdielať na

Šteniatko ukryli do igelitovej tašky a zamkli v skrinke. Zviera si zachránilo život kňučaním

NITRA / Dve ženy ukryli šteniatko do igelitovej tašky a zamkli v skrinke na odkladanie vecí. Potom odišli nakupovať. Stalo sa to v jednom obchodnom reťazci v Nitre. Zviera si zachránilo život hlasným kňučaním.

Dve ženy prišli do obchodu aj s päť týždňovým šteňaťom. Kríženca ukryli do igelitovej tašky aj s inými vecami. Potom ho zamkli v skrinke a odišli. "Mohla myslieť nato, že tá skrinka je uzavretá tam nie je prísun kyslíka, psík sa tam mohol udusiť," povedal René, svedok.

​Šteniatko začula okoloidúca zákazníčka, ktorá práve išla z nákupu a o všetkom informovala SBS-kára. "Vyhlasovali,že majiteľ psíka nech sa dostaví," dodal René. Ku skrinkám však nikto nechodil a bezpečnostná služba vylomila zámok, zviera odtiaľ vybrali čo nám potvrdila aj hovorkyňa reťazca. "Som bol maximálne šokovaný, lebo vyberali maličkého psíka," skonštatoval René.

Až o pár desiatok minút prišli ku skrinke ženy, ktoré tvrdila, že šteňa patrí im. Nechali ho tam vraj preto, že si chceli nakúpiť. To už tam bola aj polícia a obe ženy zadržali. "Chudáčik mohol sa v tej skrinke udusiť," zhodnotil René. "Je to veľmi nebezpečné aj na prehriatie, lebo drží tá taška aj teplo," vyjadril sa zástupca útulku zvierat František Kubíček. "Začali sme trestné stíhanie pre týranie zvierat," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.


Podľa vyšetrení sučka kríženca nie je ani očkovaná. Bola prehriata, hladná a ustráchaná. "Je to ešte veľmi malé šteniatko malo by byť ešte pri mamine," povedal Kubíček. Šteniatko je momentálne umiestnené v nitrianskom útulku. O jeho ďalšom osude rozhodnú úrady. "Boli by sme radi, pokiaľ by bolo umiestnené do novej rodiny," skonštatoval Kubíček.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy