Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Komárňan použil rybársky revír zakázaným spôsobom. Polícia ho obvinila z pytliactva
Zdielať na

Komárňan použil rybársky revír zakázaným spôsobom. Polícia ho obvinila z pytliactva

KOMÁRNO / Namiesto vychutnávania si haláslé – maďarskej rybacej polievky, čelí obvineniu z pytliactva. 59-ročný Komárňan použil rybársky revír, ktorý mu preteká za záhradkou, zakázaným spôsobom.

"Akurát ťahal von sieťku z kanála - 50 metrovú, takže bola privolaná hliadka. Podarilo sa ho zaistiť na mieste," vyjadril sa Martin Riszdorfer, Rybárska stráž Komárno. Počasie predĺženého víkendu bol priam ukážkovým pre dobrú grilovačku, či varenie v kotlíku pod holým nebom. Nie je vylúčené, že podobnú dobrotu si chcel pripraviť aj 59-ročný Komárňan. Namiesto vychutnávania dobrôt z ulovených rýb, je však už obvinený z pytliactva.


"Lov bez povolenia v prvom rade a v druhom rade lov sieťkou 50 metrovou, zakázaný spôsob. Polku sieťky mal už v kýbli, polovica bola vo vode, bola tam jedna plotica 27 cm, je to súčasť vodnej stavby, kde by nemal loviť ryby," skonštatoval Riszdorfer. Čerstvo chytený pytliak to mal zo svojej záhradky na breh Žitnoostrovského kanála doslova na skok.


"Kanál je zarybňovaný aj mestskou organizáciou, takže ryby v ňom sú. Toto je 6. prípad v rámci trestného konania a momentálne čaká hliadka, kde tiež jeden pán mimo vyznačeného úseku loví ryby," povedal Riszdorfer. "Polícia v Komárne vedie v oboch prípadoch trestné stíhanie pre trestný čin pytliactva," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy